Έφυγε από τη ζωή, η Αιμιλία Ριμπά, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας. Την Πέμπτη η κηδεία της

Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 20127, η εκπαιδευτικός, Αιμιλία Θ. Ριμπά, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας. Κατευθυνόμενη με το αυτοκίνητο της το οποίο, η ίδια οδηγούσε προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας λίγο μετά τις 8 π.μ., για ανεξακρίβωτο λόγο, το όχημα εξετράπη της πορείας του στο ύψος του καταστήματος “Everest” και έπεσε σε κολώνα επί πεζοδρομίου. 

 

Πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή, εσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσαν όμως ότι η οδηγός είχε χάσει τις αισθήσεις της και ήταν αδύνατο να την απεγκλωβίσουν από τη θέση της, εξ αιτίας της παραμόρφωσης του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφαιρέθηκε με τεχνικά μέσα η πόρτα του οχήματος και διαπιστώθηκε ο θάνατος (ακαριαίος) της εκπαιδευτικού. Σε σημείο της θέσης της, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της και εικάζεται ότι, ίσως, σε απόπειρα χρήσης του, να οφείλονται τα “ανεξέλεγκτα δευτερόλεπτα” που προκάλεσαν την εκτροπή του αυτοκινήτου.

Η είδηση του θανάτου της έπεσε “ως κεραυνός εν αιθρία” στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Παλλήνης, ειδικότερα στους συναδέλφους της στο Σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς.

Καθήκοντα διευθύντριας ανέλαβε στο Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας τον περασμένο Αύγουστο, ευθύνη που της εκχωρήθηκε από την ψηφοφορία των συναδέλφων της στο Σχολείο, τον περασμένο Ιούλιο.

Η Αιμιλία Θ. Ριμπά ήταν προσωπικότητα με διακριτά στοιχεία και υψηλή συγκρότηση. Με ευθύ και τεκμηριωμένο λόγο, με πνεύμα αμεροληψίας, με ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης, άνθρωπος του διαλόγου και της σύνθεσης και με αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Η ανάληψη της διεύθυνσης του Δημοτικού Ανθούσας ήταν για την ίδια μια “ενδιαφέρουσα πρόκληση” όπως συνήθιζε να λέει τις πρώτες ημέρες της θητείας της, με όραμα ένα “ανοικτό στην κοινωνία σχολείο” και με δράσεις-πρωτοβουλίες που προάγουν το πνεύμα και τη γνώση των μαθητών.

Η Αιμιλία Θ. Ριμπά, σε προγενέστερο διάστημα ήταν Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πικερμίουεπί κοινοτικής αρχής Θανάση Αδαμόπουλου- και είχε υψηλή αποδοχή από εκπαιδευτικούς και γονείς της τοπικής σχολικής κοινότητας.

Αναμφίβολα η απώλεια της είναι μεγάλη και συνακόλουθα, η μνήμη όσων συνεργάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί της θα την διατηρεί ως την εκπαιδευτικό που τιμούσε το λειτούργημα της.

Για την αποδημία της Αιμιλίας, ανακοινώσεις εξέδωσαν, ο Δήμος Παλλήνης και η Ένωση ΣΑυλλόγων Γονέων κια Κηδεμόνωψν Δήμου Παλλήνης.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα Αθήνας. (οδός Τριτανίου)

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.