Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Παιανίας και διευθυντών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εν όψει της επαναλειτουργίας τους είχε σήμερα, Δευτέρα (4/5) ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Λέκτορας Υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Ντελέζος ο οποίος επιμόρφωσε τους διευθυντές, όπως χαρακτηριστικά σχολιάστηκε, σε σχέση με την πραγματική κατάσταση την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ντελέζος εξήγησε πως προς ώρας δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και τους κάλεσε να τηρούν αρχείο με τρίτα πρόσωπα που θα προσέλθουν στα σχολεία καθώς αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο στον ΕΟΔΥ στην περίπτωση που θα προκύψει ανάγκη ιχνηλάτησης.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα «επικίνδυνα» σημεία αυτής της επιστροφής καταθέτοντας την δική του εμπειρία και την διεθνή πρακτική ώστε η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω περιπέτειες. Εξήγησε δε γιατί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα κλιματιστικά όπου αυτά υπάρχουν.

Ο προβληματισμός των διευθυντών αποδείχθηκε κοινός και επικεντρώθηκε στην ανάγκη για επιπλέον καθαρίστριες στα σχολεία αλλά και στα μέσα προφύλαξης τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Μάδης ενημέρωσε τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων πως ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί μάσκες πολλαπλών χρήσεων για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών οι οποίες και θα φτάσουν στα σχολεία τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί πως υπάρχει πρόβλεψη για δύο μάσκες ανά μαθητή. Επιπλέον μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί των προαυλίων χώρων και θα ακολουθήσει η απολύμανση και των αιθουσών.

«Αύριο κιόλας θα προκύψει ένα έγγραφο το οποίο θα συνοψίζει όσα είπε ο καθηγητής ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρωτόκολλο από εσάς» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης απευθυνόμενος στους διευθυντές των σχολείων τονίζοντας πως ο προβληματισμός τους είναι εύλογος και ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προστασία τόσο των καθηγητών όσο και των μαθητών.

Έδωσε δε εντολή στην αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας κα Έλενα Αντωνίου να επιλύσει το ζήτημα με τις καθαρίστριες των σχολείων ώστε η λειτουργία τους να γίνει απρόσκοπτα. «Ότι χρειαστεί σε σχέση με τις απολυμάνσεις και τα απολυμαντικά, να είστε σίγουροι πως η δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί άμεσα. Υπάρχει επάρκεια υλικών και σχεδιασμός» συμπλήρωσε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: Μαρία Γιαχουντή, Λύκειο Παιανίας, Χαραλαμπία Χάσουλα, Α’ Γυμνάσιο Παιανίας, Ιωάννα Λιάπη, Β’ Γυμνάσιο Παιανίας, Μαρία Τερζάκη, Α’ Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, Κώστας Διαμαντόπουλος, Β’ Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, Μαρία Παλαπαΐδου, Α’ Λύκειο Γλυκών Νερών και Άννα Μπαράτση – Μπαράκου, Β’ Λύκειο Γλυκών Νερών.