Το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης για 2η χρονιά σε 150 σχολεία στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Για τη σχολική χρονιά 2016-17 το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης συμμετέχει  φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εθελοντισμού, το οποίο εφαρμόζεται για 2η χρονιά σε 150 σχολεία της Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών εθελοντισμού και αλληλεγγύης, ώστε να «νοιάζονται και να δρουν», προάγοντας την ενεργό πολιτειότητα για ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα στην οποία ζουν και κατ’ επέκταση την ευρύτερη κοινωνία και να ευαισθητοποιηθούν εθελοντικά, ως προς την ανάγκη αντιμετώπισής τους, αισθανόμενα χρήσιμοι πολίτες με εμπειρίες και γνώσεις. 

 

Η Κεντρική ιδέα πηγάζει από την «αγάπη διαρκείας» του νηπιαγωγείου για τα βιβλία και τα προγράμματα φιλαναγνωσίας και από την αγάπη των παιδιών για τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες κι έχει τίτλο: «Νοιάζομαι και δρω μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ».

Οι Δράσεις που υλοποιήθηκαν είναι:

✓ οργάνωση υπαίθριας ανταλλακτικής παιδικής βιβλιοθήκης στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης (η δράση ολοκληρώνεται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Παλλήνης)
✓ Αποστολή 1ης βιβλιοβαλίτσας με 50 τίτλους βιβλίων για τα σχολεία Π.Ε, της ακριτικής Δονούσας με τη συνεργασία της ΜΚΟ Ομάδα Αιγαίου
✓ Αποστολή 2ης βιβλιοβαλίτσας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Τμήμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη».

Βιβλιοεθελοντές από κοινού, με στόχο τη μετάδοση της χαράς της ανάγνωσης, για να απολαύσουμε όλοι μαζί τα αποτελέσματα των εθελοντικών δράσεων, όπως σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας ίσως καθίσαμε στη σκιά ενός δέντρου φυτεμένου από εθελοντές αναδάσωσης, όταν βαδίσαμε σε ένα μονοπάτι σηματοδοτημένο και πάλι από εθελοντές ή όταν διασκεδάσαμε σε ένα πανηγύρι οργανωμένο από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας χωρίς αντάλλαγμα.

Πρόσκληση στα εγκαίνια της Υπαίθριας Ανταλλακτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης

Το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας Παλλήνης, θα γίνουν τα εγκαίνια της Υπαίθριας Ανταλλακτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για το Εθελοντικό Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω, μια βιβλιοθήκη για τους άλλους δημιουργώ». Θα είμαστε όλοι εκεί, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς από τα σχολεία που συνεργάστηκαν για τη δράση και μαζί μας μέλη της εθελοντικής ομάδας Ακτιβιστές Αναγνώστες!

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος με την Επιστημονική Υπεύθυνη του «Νοιάζομαι και Δρω», Δ/ντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη, κα Βιβή Ανθοπούλου.

Φορείς και Σχολεία που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» με την υποστήριξη της Συντονίστριας του προγράμματος κας Χρύσας Κουράκη, Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατ.Αττικής:

1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Τάξεις Α, 62,Ε2,Στ1)
4ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
5ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
8ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα
6ο Νηπιαγωγείο Γέρακα
3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης

Συγγραφείς παιδικών βιβλίων

Ελένη Γεωργοστάθη Διονύσης Λεϊμονής Κώστας Στοφόρος

Βράβευση του 7ου Νηπιαγωγείου από την Ελληνική Εταιρία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

Το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης βραβεύτηκε στις 6 Μαΐου από την Ελληνική Εταιρία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος με τη σημαία του «Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου», για τις πολλές εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια. Η σημαία αποτελεί δέσμευση να συνεχίσει και στο μέλλον να υλοποιεί διαδικασίες για την αειφορία, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, την ενεργό πολιτειότητα.

Το Σχολείο ευχαριστεί όλους τους γονείς που είναι καθημερινά παρόντες στις δράσεις του, το  στηρίζουν, νοιάζονται και συμμετέχουν στη χαρά της δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδικασίας!