Υπεγράφη η σύμβαση της σίτισης των μαθητών που φοιτούν στο Μουσικό Παλλήνης & στο Καλλιτεχνικό Γέρακα

Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφοράς της σίτισης των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης, ειδικότερα, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα με Λυκειακές Τάξεις.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 υπεγράφη η σύμβαση σίτισης των μαθητών για το σχολικό έτος 2015-2016 μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης, κ. Αθαν. Ζούτσου και της εταιρείας η οποία αναδείχθηκε με ηλεκτρονικό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της σύμβασης:

  • Ο συνολικός προϋπολογισμός της σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 336.857,22 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%
  • Για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των μαθητών θα απαιτούνται καθημερινά περίπου 881 μερίδες.
  • Το διαιτολόγιο, θα προσδιορίζεται σε εβδομαδιαία βάση από το Διευθυντή του Σχολείου,
  • Τα τρόφιμα και γενικώς οι πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευάζονται τα γεύματα (κύριο πιάτο) και τα συνοδευτικά τους, θα πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας και να τηρούν τους όρους του κώδικα τροφίμων και ποτών καθώς και τις υγειονομικές και αστυκτηνιατρικές διατάξεις.
  • Επί παραδείγματι:

α) το ψάρι θα πρέπει να είναι φρεσκοκατεψυγμένο φιλέτο (σφυρίδα, γαλέος, μπακαλιάρος) και β) το κοτόπουλο, το κρέας ή ο κιμάς να είναι νωπά. Ως νωπό φρέσκο κρέας ή κιμάς νοείται ότι προέρχεται από ζώα πρόσφατης σφαγής και συντηρημένα σε απλή ψύξη συντήρησης

  • Τα γεύματα θα διανέμονται ζεστά (μεταφορά σε κατάλληλους για το σκοπό αυτό θερμοθαλάμους και θα ομαδοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη.

Ακολουθεί (προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία) ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο που περιλαμβάνεται στην υπογραφείσα σύμβαση.

Δευτέρα

Προτίμηση Α: Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες ή λαχανικά
Προτίμηση Β: Ψάρι φέτα με πατάτες ή λαχανικά
Συνοδευτικά:
Ψωμί, τυρί, φρούτο
Ψωμί, φρούτο Ψωμί, τυρί, φρούτο

Τρίτη

Προτίμηση Α: Κρέας μοσχαρίσιο με ρύζι ή μακαρόνια
Προτίμηση Β: Φιλέτο χοιρινό με
Ψωμί, τυρί, φρούτο
Τυρί, Γλυκό
Ψωμί, τυρί, φρούτο
πατάτες φούρνου

Τετάρτη

Λαδερά (φασολάκια, μπάμιες,
αρακάς, αγκινάρες κ.λ.π.)

Πέμπτη

Προτίμηση Α: Παστίτσιο
Προτίμηση Β: Μουσακάς
Προτίμηση Γ: Μακαρόνια με κιμά

Παρασκευή

Προτίμηση Α: Όσπρια
Ψωμί(διπλή μ/δα)
Φρούτο, Γλυκό
(Φασόλια, φακές κ.λ.π.)
Προτίμηση Β: Πίτα (πλήρης)