Εξαιρετική ευκαιρία για νέους 18 έως & 29 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να εισπράξουν άνω των 2.000 €

kek_master

Από την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 ξεκίνησε ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε δύο προγράμματα voucher τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει 15 και 20 Σεπτεμβρίου 2014 αντίστοιχα.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους ηλικίας 18 – 24 ετών και 25-29 και η ωφέλεια για όσους τα παρακολουθήσουν, είναι:

  • απόκτηση θεωρητικής κατάρτισης και εργασιακής απασχόλησης (πρακτική άσκηση) σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα
  • απολαβή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 2.410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ και 2.240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, να υπάρχει δηλωμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ.– αν αυτή η προϋπόθεση δεν καλύπτεται μπορεί να γίνει και τώρα, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να μεταβεί σε τοπικό ΟΑΕΔ και να δηλώσει ότι είναι άνεργος. (στην περιοχή μας ο ΟΑΕΔ βρίσκεται επί της λεωφ. Μαραθώνος, παραπλεύρως του 1ου Λυκείου Παλλήνης)-

Πρόκειται για εξαιρετικού ενδιαφέροντος προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι νέοι από 18 ως και 24 και από 25 ως και 29 ετών

Για τους ενδιαφερόμενους της ευρύτερης περιοχής μας: για να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και αναζητήσεις μπορούν να επισκεφθούν το μοναδικό φορέα που δραστηριοποιείται στην ανατολική Αττική, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης MASTER που βρίσκεται παραπλεύρως του Προαστιακού Σταθμού Παλλήνης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 10 , Παλλήνη. (τηλ. επικοιν.: 210 60 32 872) και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους χωρίς απολύτως καμία υποχρέωσή τους.