Ορκίστηκε το 60μελές σώμα των αιρετών του Δήμου Παλλήνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής

orkomosia_2014

Με την ορκωμοσία του Δημάρχου Αθαν. Ζούτσου και των 60 αιρετών που συνθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο (33) και τα τρία Τοπικά Συμβούλια (27) δρομολογήθηκε χθες και επίσημα η πενταετής θητεία της αυτοδιοικητικής κοινότητας του Δήμου Παλλήνης.

Της ορκωμοσίας -σε ότι αφορά τον θρησκευτικό όρκο -χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και ως προς τον πολιτικό όρκο ο …. Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος.

Η πλειοψηφία των αιρετών επέλεξε τον πρώτο και μόνο τα μέλη των παρατάξεων των κ.κ. Α. Βολιώτη και Ν. Γαβρά –συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής συμβούλου Παλλήνης κ. Μαρίας Ντάβου ( ανήκει στην παράταξη του κ. Α. Ζούτσου)- έδωσαν πολιτικό όρκο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αρκετοί πολίτες, κατά το πλείστον υποψήφιοι σύμβουλοι που δεν εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, καθώς, φίλοι και συγγενείς των εκλεγμένων.

Της ορκωμοσίας ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο και το Δήμαρχο Παλλήνης.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής συνεχάρη τους εκλεγμένους συμβούλους για την προθυμία τους να διακονήσουν στα κοινά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και ευχαρίστησε για την ανοχή που έδειξαν όσοι δυσκολεύονται από την παρουσία της Εκκλησίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ο κ.κ. Νικόλαος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί στον Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο να είναι ο Δήμος Παλλήνης ο πρώτος που θα χοροστατήσει σε τελετή ορκωμοσίας, όμως αυτό δεν συνέβη γιατί ανταποκρίθηκα στην παράκληση του Δημάρχου Αγαθονησίου (Δωδεκάνησα)

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Παλλήνης εξήρε την καλή συνεργασία του Δήμου και της Εκκλησίας, ευχήθηκε καλό και παραγωγικό έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε: «δεν είμαστε αλάθητοι…. Είμαστε όμως με ανοιχτά μάτια και αυτιά για να ακούσουμε όσα μας λέτε και να βελτιωνόμαστε….»

Ο κ. Α. Ζούτσος, τέλος, ανάγγειλε ότι θα επιδιωχθεί και στη νέα θητεία της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστούν και ενισχυθούν οι δράσεις της κοινωνικής πολιτικής ανακουφίζοντας ως ένα βαθμό τον πόνο αρκετών συμπολιτών μας που η οικονομική κρίση τους έπληξε πολύ βαριά…»

Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού της από το σύνολο των αιρετών.