Ένα από τα ωραιότερα Σχολεία της Αττικής, το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης παραδόθηκε στο Δήμο Παλλήνης

Περγαμηνή ως ένα από τα ωραιότερα Σχολεία της Αττικής διεκδικεί το νεόκτιστο κτιριακό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου στην περιοχή Βακαλόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

Κατασκευασμένο με σύγχρονες προδιαγραφές στη βάση ενός εξαιρετικού, εντυπωσιακού σχεδιασμού και συνεπικουρούμενο από το φυσικό –μη επιβαρυμένο μέχρι στιγμής- περιβάλλον, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι το Σχολείο ελκυστικό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Με δύο ορόφους και με ιδιαίτερα μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες ο φυσικός φωτισμός διαχέεται από ανοίγματα (παράθυρα) που καλύπτουν το σύνολο της μίας πλευράς της αίθουσας, με ξύλινες ντουλάπες για αποθήκευση γραφικής ύλης και κρεμάστρες, με κουζίνες και τραπεζαρία με ηλεκτρικές υποδοχές για το ζέσταμα του φαγητού,

με μία εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων με καλαίσθητη οροφή, με αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών στις οποίες ήδη έχουν εγκατασταθεί ειδικά έδρανα για τους μαθητές,

με υπόγειο αντίστοιχης με το ισόγειο έκτασης και τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό αυτό, με σύγχρονο εντοιχισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναλόγως της εποχής θα έχουν την επιθυμητή θερμοκρασία στις αίθουσες διδασκαλίας.

Στον προαύλιο χώρο του Σχολείου υπάρχει ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με αγωνιστικές προδιαγραφές, το σύνολο δε της κτιριακής κατασκευής προστατεύεται από περίφραξη.

Ως επιμύθιο: πρόκειται για ένα Σχολείο στολίδι στο χώρο της εκπαίδευσης και εύλογα σε όσους το επισκέφθηκαν και διερεύνησαν τους χώρους του, η πρώτη σκέψη που ήρθε στο νου τους ήταν, αν στην εξέλιξη του χρόνου διατηρηθούν οι χώροι του στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη τόσο της διεύθυνσης του Γυμνασίου και των εκπαιδευτικών όσο κυρίως των μαθητών ως προς την διατήρηση του Σχολείου στα σημερινά επίπεδα είναι μεγάλη και επειδή τα χρήματα που διατέθηκαν για την ανέγερσή του από τους Έλληνες φορολογούμενους είναι πάρα πολλά, περίπου 5.000.000 €, ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό που του αξίζει.

Παραδόθηκε το Σχολείο στο Δήμο Παλλήνης

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 ο ΟΣΚ παρέδωσε και επίσημα στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης το 3ο Γυμνάσιο. Τα έγγραφα παραλαβής υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος και εμφανώς συγκινημένος, δεδομένου ότι οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν επί ημερών της πρώτης θητείας του στο Δήμο Παλλήνης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην έγκαιρη αποπεράτωσή του.

Το Σχολείο θα λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα δεχθεί μαθητές από το 1ο, 2ο, 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία υπό την προϋπόθεση ότι διαμένουν στις περιοχές που περικλείονται από τα εξής γεωγραφικά όρια:

Λ.Μαραθώνος – Αλτάνη – προέκταση Σκουφά–Ελαιώνων–Ευαγγελιστρίας– Βίγλα-όρια Ντράφι (οδός Θρακών) – όρια με Δημοτική Ενότητα Πικερμίου–Μεγάλο Ρέμα–Λ.Σπάτων – Αττική οδός–Λεονταρίου – Θερμοπυλών–Αλαμάνας–Μ.Αλεξάνδρου–Χίου–Αμπελώνων–Λ. Μαραθώνιος.