Στο αποτέλεσμα της αυριανής συνεδρίασης της ΟΛΜΕ εναπόκειται το πλαίσιο κινητοποιήσεων των καθηγητών

Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν χθες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συγκροτούν το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη μορφή, το χρόνο και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του κλάδου με αποτέλεσμα η λήψη της όποιας απόφασης να αναζητηθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Αυγούστου.
Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες) πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας.
Η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ.
Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε τέλος η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Στο μεταξύ: την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι τοπικές Ε.Λ.Μ.Ε., ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των Ε.Λ.Μ.Ε., προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.

Σε ότι αφορά την Ομοσπονδία των Δασκάλων: το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πρόεδρος του οποίου ορίστηκε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ζητά συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση – καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση – εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.