Νέοι διευθυντές σε Δημοτικά Σχολεία & νεότερες μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν και αφορούν Σχολεία της περιοχής μας είναι και οι ακόλουθες:

  • Ο εκπαιδευτικός (ΠΕ 70) Σωτήρης Τερζίδης τοποθετήθηκε Διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός, επί σειρά ετών ως και σήμερα ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Παλλήνης.
  • Η εκπαιδευτικός κ. Αφροδίτη Καλποθανάση τοποθετήθηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο «Ν» θα διαχειρίζεται τη διεύθυνση του Σχολείου όσο ο προσφάτως τοποθετηθείς στη θέση του διευθυντή κ. Αυγουστίνος Κάτσαρης θα διατηρεί θέση ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Με προγενέστερη απόφαση, η εκπαιδευτικός Ροδόκλεια Βαρουτέλλη τοποθετήθηκε διευθύντρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «οι τοποθετήσεις Διευθυντών στις σχολικές μονάδες έγιναν με βάση τον αξιολογικό πίνακα της 26ης-7-2011»

  • Έγινε δεκτή η αίτηση της εκπαιδευτικού (ΠΕ 11) -Φυσικής Αγωγής- κ. Ευτυχίας Τσαλίκη και τοποθετήθηκε στο 4ο Δ.Σ. Γέρακα, ενώ η συνάδελφός της κ. Τατιάνα Κουτσούγερα (ΠΕ11) μετακινήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.
  • Τέλος, έγινε δεκτή η αίτηση της εκπαιδευτικού κ. Δήμητρας Τσαντουλα (ΠΕ 06) και διατίθεται για συμπλήρωση ωραρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (12ω.)

Με άλλη απόφαση ορίζονται αναπληρωτές προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων οι εκπαιδευτικοί:

  • Σταυρούλα Μπιρμπάκου στο 5ο Ν/Γ Παλλήνης.
  • Παντελιά Ζαχάρη στο 9ο Ν/Γ Γέρακα.
  • Ιωάννα Δανιήλ στο 2ο Ν/Γ Πικερμίου.
  • Ευνίκη Γούτα στο 4ο Ν/Γ Ραφήνας.

Η θητεία των εν λόγω εκπαιδευτικών λήγει 31 Αυγούστου 2014.

Κ. Τουλγαρίδης: «κινητοποιήσεις η μόνη λύση….»

Αναφερόμενος ο κ. Κώστας Τουλγαρίδης, αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70 και ΠΕ60 που ανακοινώθηκαν προχθές –σε ότι αφορά τα ονόματα των νηπιαγωγών δημοσιεύθηκαν σε σημερινή ανάρτηση στον «Νεολόγο»- επισημαίνει την απουσία έστω και ενός δασκάλου αναπληρωτή στην ανατολική Αττική παρά τα 156 καταγεγραμμένα κενά. Ο Κώστας Τουλγαρίδης με δήλωσή του προτείνει: «οι συνάδελφοι στις Γ.Σ των συλλόγων να πάρουν αποφάσεις για απεργία διαρκείας από 16/9 μαζί με τους καθηγητές. Συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 9/9 ώρα 1 μ.μ στο Υπουργείο και ακολούθως στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη ώρα 6.30μ.μ στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του ν. για το Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο.»