Οδηγός σχολικού λεωφορείου ….εκνευρισμένος από τις ασφαλτοστρώσεις αποβίβασε τους μαθητές στο δρόμο!

Μηνυτήρια αναφορά κατά οδηγού λεωφορείου μεταφοράς μαθητών καθώς και κατά της εταιρείας που έχει την ευθύνη διαχείρισης της σχετικής σύμβασης, υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης από γονείς μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Παλλήνης.

Αφορμή για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, το γεγονός της ανεκδιήγητης πρωτοβουλίας του αλλοδαπού οδηγού του σχολικού λεωφορείου να αποβιβάσει τους μεταφερόμενους προς το Σχολείο μαθητές, στο οδόστρωμα κεντρικού σημείου της Παλλήνης με το επιχείρημα ότι «λόγω ασφαλτόστρωσης των δρόμων δεν μπορεί να κάνει άσκοπες βόλτες που δεν προβλέπονται από την σύμβαση του δρομολογίου….» Η αποβίβαση των μαθητών έγινε εν μέσω υβριστικού παραληρήματος του οδηγού και δεν κάμφθηκε ούτε από τις εκκλήσεις παιδιών μικρής ηλικίας να μην τα εγκαταλείψει στο δρόμο, δεδομένου ότι δεν γνώριζαν την διαδρομή ως και το Σχολείο.

Προς τιμήν των στελεχών του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης, η ανταπόκριση στην καταγγελία ήταν άμεση, αναζητήθηκε ο οδηγός για να συλληφθεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν εντοπίστηκε και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς, ο ιδιοκτήτης φέρεται –κατά δήλωσή του- να έχει απομακρύνει από την εργασιακή θέση τον …. «μαλαματένιο» υπάλληλο, δηλώνει «υπόλογος» για το ατόπημα του οδηγού του και δεσμεύθηκε για την «μη επανάληψη αντίστοιχης συμπεριφοράς.»

Επισημάνσεις:

  • Δυστυχώς και η εν λόγω σύμβαση αποτελεί μέρος των περίφημων συμβάσεων του 2009 από την εποχή της Νομαρχίας Λ. Κουρή και όπως όλες οι τότε συμβάσεις έτσι και αυτή, εξακολουθεί να ισχύει ως και σήμερα με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις τις οποίες με κυνικά συντεχνιακό τρόπο έχουν «διασφαλίσει» οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Αν ο αναγνώστης, συμβουλευτεί παλαιότερα δημοσιεύματα αλλά και αναρτήσεις του «Ν» σχετικά με το πόσα χρήματα κοστίζουν ως και σήμερα οι μεταφορές των μαθητών στην ευρύτερη περιοχή μας, ίσως να χρειαστεί …. «υποστήριξη» από το σοκ της έκπληξης! –σε καιρό που η κρίση απειλεί να «αποτελειώσει» οικογένειες και επαγγελματίες….-
  • Έκκληση προς τον Περιφερειακό Σύμβουλο και δάσκαλο –παλαιό, επιτυχημένο συνδικαλιστή- κ. Δημοσθένη Μπαρούτα: όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου (μάλλον τον προσεχή Ιούνιο) για τους διαγωνισμούς των νέων μισθώσεων για τις μεταφορές των μαθητών από και προς τα Σχολεία τους, να υπάρξει πρόνοια πρόβλεψης των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων με κυριότερη, το αντίγραφο ποινικού μητρώου. Με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με θύτη τον αλβανικής καταγωγής οδηγό του λεωφορείου, η εξασφάλιση αυτής της προϋπόθεσης είναι απολύτως ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ. Αρκεί η υπόμνηση ότι το διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση είναι παιδιά κυρίως μικρής ηλικίας για να κατανοηθεί πλήρως η ανάγκη εξασφάλισης αυτής της προϋπόθεσης.
  • Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγός από το συγκεκριμένο γραφείο προκαλεί προβλήματα «ανάρμοστης συμπεριφοράς» στην διάρκεια μεταφοράς μαθητών από και προς τo Σχολείo τους.