Τρίωρες στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μαθητών στο αυριανό συλλαλητήριο

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της ανατολικής Αττικής, της Α’ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα) και της Νότιας Αθήνας συγκεντρώνονται το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Κλαυθμώνος για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών προς και από τα Σχολεία τους.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας από ώρα 11.00 π.μ. μέχρι και 14.00 για τον πρωινό κύκλο και από ώρα 14.00 μέχρι και 17.00 για τον απογευματινό.

Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται ότι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί «απαιτούν άμεση λύση στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για δωρεάν μεταφορά των μαθητών, χωρίς περιορισμούς και τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση, ότι “η μεταφορά των μαθητών “φορτώνεται” στις πλάτες των γονιών τους, ενώ αυτόματα απομακρύνονται πολλοί μαθητές από το σχολείο τους, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να επωμισθούν το κόστος της μεταφοράς τους.”