Στο πρώτο 15νθήμερο Μαΐου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών

Στο τριήμερο 17-19 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξεταστούν οι αμφισβητούμενες αιτήσεις μετάθεσης, οι μεταθέσεις στα διαπολιτισμικά σχολεία και στην Ειδική Αγωγή. Σε ότι αφορά την ανακοίνωση των ονομάτων των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών -γενικές μεταθέσεις- αναμένεται να γίνει στο α’ 15νθήμερο του Μαΐου του 2013.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ κ. Δημήτριο Μπράτη με την επισήμανση ότι οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών για το 2013 ανέρχονται σε 7.778. σε σχέση με το 2012 που είχαν υποβληθεί 8.813 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν οι 2.413, ποσοστό 24,32%.

Κατά την εκτίμηση του κ. Δημ. Μπράτη «οι μεταθέσεις φέτος θα είναι λιγότερες, λόγω της μείωσης των οργανικών θέσεων που ήδη ξεκίνησε να κάνει το Υπ. Παιδείας.»

Σε ότι αφορά τις μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια: σύμφωνα με ενημέρωση από το τμήμα μεταθέσεων του Υπ. Παιδείας έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που συστήνονται, ανά περιοχή και σχολείο στην Π.Ε., προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης ή τροποποίησης της αρχικής αίτησης των συναδέλφων, με βάση τα κενά που θα ανακοινωθούν.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι αιτήσεις παραίτησης που έχουν υποβληθεί στο ΚΥΣΠΕ θα εξεταστούν στη συνεδρίαση που θα γίνει το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2013.