Υπ. Παιδείας: η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνει.Πιθανή αύξηση ωρών διδασκαλίας από το Σεπτέμβριο

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί» διαμηνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” της Κυριακής (26 Αυγ. 2012) ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ.

«Οι καλοί θα προχωρούν, οι μέτριοι θα μένουν στάσιμοι. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί αξιολογούν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας» δηλώνει, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση δεν θα συνδεθεί με πολιτικές μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων ή πρόωρης συνταξιοδότησης.

Για την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς, διαβεβαιώνει ότι τα βιβλία θα είναι στα σχολεία εγκαίρως, αλλά παραδέχεται πιθανά προβλήματα λόγω της μείωσης προσλήψεων και πόρων.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας δεν αποκλείει η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών να ισχύσει από το προσεχές σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία, καθώς οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους πρωτοδιόριστους, αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.