Δευτέρα 21 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο νέων εκλογών

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 17η Μαΐου, το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουνίου θα λήξει το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου σε φορτισμένο πολιτικό κλίμα- και θα ολοκληρωθούν Τρίτη 5 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων -Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’- θα αρχίσουν μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Στο μεταξύ:

σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση, θα πρέπει να «μετακινηθούν» οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων. Κι αυτό γιατί στις 17 Ιουνίου, που φέρεται η πιθανότερη ημερομηνία διενέργειας εκλογών θα έχει ολοκληρωθεί μεν ο βασικός κορμός της εξεταστικής διαδικασίας, αλλά την περίοδο εκείνη θα γίνονται οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για την εισαγωγή σε τμήματα και σχολές που απαιτούν την εξέτασή τους.

Την ίδια περίοδο όμως έχουν προγραμματιστεί και οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην εξεταστική διαδικασία του Μαΐου, αλλά και εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα, η ημερομηνία των εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί, το πιθανότερο είναι να μετατεθεί.

Μετά την λήξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Στα Γυμνάσια. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Στα γενικά λύκεια (ημερήσια και εσπερινά). Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
  • Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.
  • Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών γενικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
  • Στα επαγγελματικά Λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από 23 Μαΐου έως 19 Ιουνίου.