Εκ νέου μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης για μαθητές Λυκείων από την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

Έκφραση υψηλού βαθμού κοινωνικής αλληλεγγύης από την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής -πρόκειται για την συλλογική έκφραση των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στα Σχολεία της περιοχής μας- για τους μαθητές του Λυκείου που πλήττονται ιδιαίτερα από την κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Σ. του εν λόγω φορέα -υπογράφεται από την πρόεδρο του κ. Άννα Μπαχτή και τον Γεν. Γραμματέα, Δημήτρη Μπαξεβάνη (διευθυντή 1ου Γυμνασίου Παλλήνης)- αποφασίστηκε η έναρξη μαθημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης για τους μαθητές του Λυκείου σε συνέχεια της περυσινής αντίστοιχης πρωτοβουλίας.

Τα μαθήματα θα γίνονται όπως πέρυσι στο 2ο Λύκειο Γλ.Νερών (Φούρεσι-περιοχή Γλ. Νερών) τις απογευματινές ώρες . Το συντονισμό και το πρόγραμμα θα αναλάβει ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Γλ. Νερών κ. Αλέξανδρος Καποδίστριας ( τηλ. Σχολείου 210-60.46.090 και Fax 210-66.13.590), με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και μελών του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ παρακαλεί τους διευθυντές των σχολείων καθώς και τους συλλόγους διδασκόντων να συνδράμουν την συγκεκριμένη προσπάθεια ενημερώνοντας τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους, να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις των μαθητών με τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να τις αποστείλουν με email στο 2ο Λύκειο ΓΛ.Νερών (2ο Λ. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ” mail@2lyk-gl-neron.att.sch.gr, και Fax 210-6613590) και στην ΕΛΜΕ.( abachti@gmail.com και dimfan.pap@gmail.com )

Η ανακοίνωση της Ε΄ΕΛΜΕ καταλήγει:

Σε περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον πολλοί μαθητές, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και σε άλλα σχολεία, για να εξυπηρετηθούν και οι μαθητές από μακρινά σχολεία.

Επίσης, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή, παρακαλούνται να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ, δηλώνοντας και το μάθημα που επιθυμούν να διδάξουν.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το χρόνο της πρώτης συνάντησης”