Στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη από Ο.Λ.Μ.Ε. και Δ.Ο.Ε.

Στάση εργασίας πανελλαδικά κήρυξε για αύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας είναι από 11 π. μ. – 2 μ. μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 2μ. μ. – 5 μ. μ. για τον απογευματινό κύκλο.

Η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην Παιδεία, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν, θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις.

Στην ίδια κατεύθυνση και η Διδασκαλική Ομοσπονδία: κήρυξε δίωρη παναττική στάση εργασίας για αύριο από 12 το μεσημέρι έως 14.00 για τον πρωϊνό κύκλο και από 14.00 έως 16.00 για τον απογευματινό κύκλο.

Η ΔΟΕ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 12.30 για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Επίσης στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων, η ΔΟΕ κηρύττει δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 14 από 12.00 – 14.00 και 14.00-16.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30