Μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης από την εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Κάντζας

alt

Οι καλές παρέες, φτιάχνουν καλές πρωτοβουλίες και φέρνουν καλά αποτελέσματα! Η παλιά αυτή φράση με την οποία επικροτείται το πνεύμα και η ουσία κάθε ομαδικής προσπάθειας, «κουμπώνει» με την ομάδα των πολιτών που συνθέτουν το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης και δικαιώνεται από το αποτέλεσμα της επιτυχημένης εκδήλωσής τους που έγινε την περασμένη Κυριακή με τη συμμετοχή πλήθους γονέων και σχεδόν όλης της μαθητικής κοινότητας του Σχολείου σε κλίμα εορταστικό και ψυχαγωγικό.

Η εκδήλωση αν και είχε τα χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός άτυπου παζαριού, διακρίθηκε ιδιαίτερα

  • για τα έργα και τις κατασκευές των μαθητών,
  • τη λειτουργία του «βιβλιοπωλείου»,
  • τη συλλογή χειροποίητων ειδών μέσω των οποίων αναδείχθηκαν ορισμένα πανέμορφα αντικείμενα τέχνης,
  • τα παιχνίδια που τα παιδιά του Σχολείου προσέφεραν απλόχερα για τους σκοπούς της εκδήλωσης,
  • το ανθοπωλείο για την …πληρότητα του οποίου έσπευσαν οι μητέρες να συνεισφέρουν ό,τι …. ανθίζει αυτή την εποχή,
  • την καλή μουσική υπόκρουση που συντόνιζε dj και τέλος
  • για τον πληθωρικό μπουφέ, χάριν του οποίου η σύναξη γονέων, λοιπών συγγενών, εκπαιδευτικών και αιρετών –παρών και ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος- επιμηκύνθηκε πέραν της προγραμματισμένης λήξης.

Η στόχευση της πολύ καλά οργανωμένης εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν και να μεταφερθούν κυρίως προς τα παιδιά του Σχολείου μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα, αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε εποχή που οι περισσότερες οικογένειες πλήττονται πολύμορφα από την κρίση των «αριθμών» και των ελλειμμάτων στον βωμό των οποίων θυσιάζεται ο άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του.

Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κάντζας Παλλήνης επέλεξε να εντάξει στο περιεχόμενο της εορταστικής εκδήλωσής του και μία ακόμη πρωτοβουλία: την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης με αποδέκτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης από το οποίο, ως γνωστό, αντλεί κουράγιο και αντοχή ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός συμπολιτών μας. Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσος στην σύντομη προσφώνησή του, εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου και υπενθύμισε,

«το ηθικό χρέος όλων για διακριτική αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι, στην τρέχουσα συγκυρία και υπό τις παρούσες συνθήκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης»

Η εκδήλωση είχε την ένθερμη υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, εκπρόσωποι του οποίου, με επικεφαλής την διευθύντρια του Σχολείου κ. Αγνή Παύλου παραβρέθηκαν στη γιορτή, επιβεβαιώνοντας την αγαστή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών.

Παρόντες εκτός του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και παιδείας, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημήτριος Καρκούλιας και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Σταματίου και Μαρία Λεβαντή.

Για την … συντήρηση της μνήμης του αναγνώστη κυρίως όμως για την «απονομή» του καλού λόγου προς την καλή παρέα που συγκροτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Παλλήνης, η σύνθεση της ομάδας: Πρόεδρος: Αμοργινού Μαρία, Αντιπρόεδρος: Χρονοπούλου Αθηνά , Γραμματέας: Αλτάνη Αναστασία, Ταμίας: Χρυσούλα Γ. Νικολιάδου, Μέλη: Σωτηρόπουλος Κώστας, (πρ. πρόεδρος του Συλλόγου) Μανιάτης Παναγιώτης & Κολοβού Αθανασία

Στη 1η φωτογραφία: καθήμενοι, ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Ζούτσος, η κ. Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αγνή Παύλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Θόδωρος Σταματίου.

Όρθιοι από αριστερά: ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Δημήτριος Καρκούλιας, η αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Κουνενάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Μαρία Αμοργινού, η Γραμματέας κ. Αναστασία Αλτάνη, το μέλος του Δ.Σ. και πρ. πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Σωτηρόπουλος και η Αντιπρόεδρος κ. Αθηνά Χρονοπούλου.

Στη 2η φωτογραφία: ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Α. Ζούτσος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θ. Σταματίου σε στιγμή …αλληλοεκμυστήρευσης.