Σημαντική διάκριση μαθητών του 2ου Λυκείου Παλλήνης. Στην τελική πεντάδα πανελλήνιου διαγωνισμού μεταξύ 151 Σχολείων!

Σημαντική διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Παλλήνης, η επιτυχία δύο τριμελών ομάδων μαθητών του 2ου Λυκείου Παλλήνης (Κάντζα) να καταταγούν στις πέντε καλύτερες ομάδες του πανελλήνιου διαγωνισμού «YOUNG BUSINESS TALENTS».

Κατάφεραν εν μέσω μάλιστα υψηλού ανταγωνισμού, δεδομένου ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 757 ομάδες από 151 Σχολεία, να προκριθούν στον Εθνικό Τελικό που έγινε στις 2 Απριλίου 2016 και από ένα σύνολο 75 ομάδων (300 παιδιά) να καταλάβουν την 4η και 5 θέση αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Η διενέργεια του Διαγωνισμού βασίζεται σε ένα πανίσχυρο λογισμικό, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί «διευθυντές» καλούνται να λάβουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία μιας πραγματικής εταιρίας, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων που καταθέτουν διαδικτυακά κάθε εβδομάδα και επί 4 μήνες, έχοντας να διανύσουν συνολικά 11 εικονικά «επιχειρηματικά έτη» μέχρι και την Ημιτελική φάση του Διαγωνισμού.seis_mathiton_2oy_lykeioy_pallinis_

Οι νέοι που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στον τελικό της 2ας Απριλίου 2016 είναι έξι τελειόφοιτοι μαθητές του 2ου Λυκείου Παλλήνης συγκροτημένοι σε δύο ομάδες.

Η ομάδα που απαρτίζεται από τους μαθητές: Τσιλιμιδό Γεώργιο (Γ4), Αδαμόπουλο Βασίλειο (Γ1) και Αγγελόπουλο Χρήστο (Γ1), βγήκε 4η Πανελλαδικά στον τελικό του “Young business talents”.

Και η ομάδα που απαρτίζεται από τους μαθητές: Χοτζάι Εντρίτ (Γ4), Λεζάι Ροέλντ (Γ2) και Παπαδόπουλο Αλέξανδρο – Κων/νο (Γ3), βγήκε 5η Πανελλαδικά στον τελικό του “Young business talents”.

Συντονίστρια της προσπάθειας των ομάδων και υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια του Σχολείου, κα Παπαχριστοδούλου Μαρία (οικονομολόγος).

Σε κοινή ανακοίνωση της διεύθυνσης του Σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκφράζονται συγχαρητήρια στους μαθητές για την εξαιρετικής σημασίας διάκριση που πέτυχαν με την ευχή να υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια και από άλλους μαθητές του Σχολείου.

Σημ. «Ν»: η επιτυχία των παιδιών που αναμφίβολα, περιέχει σε σημαντικό βαθμό και την εν γένει «επίδραση» του Σχολείου, ειδικότερα δε, της καθηγήτριας-συντονίστριας κ. Μ. Παπαχριστοδούλου, παράγει και ένα σαφές μήνυμα: ότι η δημόσια εκπαίδευση εν μέσω μεγάλων δυσκολιών παράγει έργο καλό και με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στην 1η φωτογραφία η ομάδα που βγήκε 4η Πανελλαδικά: Από αριστερά , Αδαμόπουλος Βασίλειος (Γ1), Αγγελόπουλος Χρήστος (Γ1) και Τσιλιμιδός Γεώργιος (Γ4)

Στην 2η φωτογραφία η ομάδα που βγήκε 5η Πανελλαδικά: Από αριστερά , Παπαδόπουλος Αλέξανδρος – Κων/νος (Γ3), Χοτζάι Εντρίτ (Γ4) κΣτην πρώτηι Λεζάι Ροέλντ (Γ2).