fbpx

Ολοκλήρωση του προγράμματος «Αγαπημένο μου ραδιόφωνο» στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με έκθεση συλλεκτικών συσκευών

"Αγαπημένο μου Ραδιόφωνο"

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Αγαπημένο μου ραδιόφωνο» που υλοποιήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, αναφέρεται το δελτίο τύπου του Σχολείου με αφορμή την πραγματοποίηση έκθεσης ραδιοφώνου στην οποία, σημαντική συμβολή είχε ο συλλέκτης παλαιών συσκευών ραδιοφώνου, κ. Κ. Λένης. 

Το δελτίο τύπου υπογράφεται αποό τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Π. Δημαρά και τις καθηγήτριες, κ. Βάσια Γερμανού και κ. Φώφη Μυτιληναίου, υπεύθυνες του πολιτιστικού προγράμματος. Ακολουθεί:

“Την φετινή σχολική χρονιά 2016-17, δημιουργήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα «Αγαπημένο μου ραδιόφωνο», με πραγματική αγάπη από όλους τους συντελεστές του, μαθητές και καθηγητές.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το απόγευμα πραγματοποιήσαμε την τελική μας εκδήλωση, η οποία συνοδευόταν από έκθεση ραδιοφώνου με προσφορές για τη βραδιά από πολλούς ιδιοκτήτες ραδιοφώνων κυρίως της εποχής του ΄50 – ΄60. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους μας προσέφεραν τις πολύτιμές τους συσκευές! Σημαντική και πρωταρχική, όμως, θέση είχε το μικρό ραδιόφωνο (κατασκευή της ομάδας μας υπό την επίβλεψη του κ. Κ. Λένη, συλλέκτη παλαιών ραδιοφώνων) το οποίο λειτουργεί κανονικά!

Η εκδήλωση περιείχε ως αρχή, υπό μορφήν power point, την ιστορική διαδρομή του ραδιοφώνου, από την ανακάλυψή του έως τώρα. Συγκινητική η στιγμή του ακούσματος του κλασσικού «τσοπανάκου» που έφερε πολλούς συνειρμούς στη μνήμη όλων.

Τη συνέχεια έδωσε μία σειρά φωτογραφικών στιγμών από τις συναντήσεις της ομάδας στο σχολείο και όχι μόνο μέσα στη χρονιά. Ακολούθησε η αναφορά στο θέμα της εκπομπής που έκαναν τα παιδιά: τα αδέσποτα. Με αφορμή δύο μικρά βίντεο συνειδητοποίησης της ευθύνης προς τα ζώα, παρουσιάστηκε, με επιτυχία, ζωντανά στη σκηνή το ραπ τραγούδι των παιδιών. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, αναφέρθηκε η δημιουργία πλέον Φιλοζωικής Ομάδας στο σχολείο μας, για τα έσοδα της οποίας είχε ήδη στηθεί bazaar με διάφορα χειροποίητα είδη.

Το επόμενο βίντεο είχε αποκλειστικότητα την εκδρομή μας στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενο από χαρούμενη μουσική και εστιάζοντας συχνά στα πρόσωπα των παιδιών.

Στα μέσα της εκδήλωσης, δημιουργήθηκε μία διαδραστική ευχάριστη συζήτηση, με τον Διευθυντή και συμμετέχοντα στο πρόγραμμα, κ. Π. Δημαρά, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Α. Καρακατσάνη, διευθυντή προγράμματος ραδιοφώνου του ομίλου ΑΝΤ1, στον συλλέκτη ραδιοφώνων και ηλεκτρονικό κ. Κ. Λένη, στον κ. Ά. Λιακόπουλο, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, αλλά και στον Δήμαρχο κ. Θ. Ζούτσο, ζήτησε να παρουσιάσουν τις σκέψεις και απόψεις και φυσικά τις μνήμες τους γύρω από το προσφιλές θέμα όλων μας σ’ αυτή τη βραδιά, το ραδιόφωνο.

Το κωμικό θεατρικό σκετς είχε την τιμητική του στη συνέχεια με μια ομάδα οκτώ παιδιών, αγόρια και κορίτσια, με τη συμμετοχή του Θ. Τσαβάκου, μαθητή της Α’ Λυκείου, ο οποίος επιπλέον τραγούδησε παίζοντας μπουζούκι και με την συνοδεία με κιθάρα, της κ. Σ. Τζιφάκη, μουσικού του σχολείου μας.

Εν κατακλείδι, η ομάδα των παιδιών του προγράμματος ανέβηκε στη σκηνή και παροτρυνόμενη από την ερώτηση: «Τι είναι για σας το ραδιόφωνο;», απάντησαν ενθουσιασμένα, με μία λέξη, ξεχωριστά το καθένα, με ιδιαίτερη σημασία!

Στο τέλος, παρατέθηκαν εδέσματα σε μπουφέ για όλο τον κόσμο, προσφορά από τις οικογένειες των συμμετεχόντων μαθητών αλλά και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας. Θερμές ευχαριστίες!

Στιγμή χαράς κι ενθουσιασμού για τα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές ήταν, στο τέλος της εκδήλωσης, η κοπή της υπέροχης τούρτας με την εικόνα του ραδιοφώνου, προσφορά του «Απολλώνιου»!

Την εκδήλωση ετίμησαν ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης κ. Σμέρος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Λιακόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γέρακα κ. Κομνηνάκης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Δημητριάδης, κ. Μπαξεβάνης, κ. Ζινέλλη, και κ. Σταματίου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα «η Πηγή».

Ευχαριστούμε όλους και ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο αλλά και όλο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την προσφορά, συνεισφορά και στήριξή του!

Ευχαριστούμε τον κ. Γ. Γιουκάκη, Διευθυντή Προγράμματος Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, για την παραχώρηση αρχειακού ραδιοφωνικού υλικού.

Θερμές ευχαριστίες στους δύο χορηγούς της εκδήλωσής μας, το S/M Σκλαβενίτης και το «Απολλώνιον» Γλυκών Νερών.

Ευχαριστούμε πολύ τις καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Μ. Άρχου και κ. Ε. Νάντση για τη χειροποίητη βοήθειά τους στο bazaar της φιλοζωικής μας ομάδας, την κ. Σ. Τζιφάκη για την βοήθειά της στο τραγούδι του σκετς, καθώς και για την προσφορά εκ μέρους της οικογένειάς της στο bazaar και την κ. Κ. Περτσινίδου για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσής μας.”

      Ο Διευθυντής                       Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Παναγιώτης Δημαράς            Βάσια Γερμανού, Φώφη Μυτιληναίου