Με μουσικά δρώμενα & “λογοτεχνικό καφενείο” θα γιορταστούν τα 25 χρόνια λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Γυμνάσιο & Λύκειο) ήταν αρκετά για να αναδείξουν την συνεισφορά των Μουσικών Σχολείων στην διαμόρφωση του μουσικού χάρτη της χώρας και παράλληλα να στοιχειοθετήσουν την πολυτιμότητα της πρωτοβουλίας ίδρυσής τους και στη χώρα μας.

Το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης ιδρύθηκε το 1988 επί Κοινοτικής Αρχής Γιώργου Σμέρου και από τότε ως και σήμερα ιδρύθηκαν 41 Σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία με τη λειτουργία τους έδωσαν ξεχωριστή πνοή στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.

Ενδεικτικό στοιχεία της 25χρονης διαδρομής των Μουσικών Σχολείων το γεγονός ότι η φράση «μουσικό σχολείο» έχει γραφεί σε εκατοντάδες βιογραφικά αξιόλογων νέων μουσικών, που πρωταγωνιστούν με τον ένα ή άλλο τρόπο στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Ιδιαίτερα, η ελληνική παραδοσιακή μουσική ενισχύθηκε με νέους μουσικούς, οι οποίοι μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, έδωσαν στα ελληνικά παραδοσιακά όργανα – που κινδύνευαν να εξαφανιστούν και βρίσκονταν στα χέρια λίγων μόνο, μεγάλων σε ηλικία, μουσικών – τη θέση που τους αξίζει, ανανεώνοντας έτσι τη μουσική μας παράδοση.

Στα πλαίσια εορτασμού αυτής της επετείου, διοργανώνονται δύο σημαντικές εκδηλώσεις η μία στην Παλλήνη και η άλλη στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ώρα 18.00 με μουσικά και άλλα δρώμενα στους υπαίθριους χώρους του σχολείου στην Παλλήνη, καθώς και λογοτεχνικό καφενείο με προσκεκλημένους τους λογοτέχνες Σώτη Τριανταφύλλου και Θοδωρή Γκόνη. Στις 20.30 θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου, που θα περιλαμβάνει ένα πολυθέαμα μουσικής, λόγου και προβολές βίντεο με θέμα την ιστορία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 (παγκόσμια ημέρα της μουσικής) και ώρα 20.30 στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, η οποία θα περιλαμβάνει συναυλία με αρκετά μουσικά δρώμενα από μαθητές Μουσικών Σχολείων της Αττικής και της περιφέρειας. Συνολικά θα συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση του σχολείου, μουσικά σύνολα από περίπου 10 μουσικά σχολεία.