Δημόσια συζήτηση στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης για ένα θέμα που παίρνει διαστάσεις στα Σχολεία μας: εκφοβισμός και επιθετικότητα μεταξύ των μαθητών

Συνάντηση γονέων στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης και συζήτηση με θέμα επίκαιρο: –μόνο…; Τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα περισσότερα σχολεία- «Εκφοβισμός και επιθετικότητα στο Σχολείο-Θύτες και θύματα: τι τα προκαλεί, πως μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς.»

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων, ώρα 11.00 π.μ. και με εισηγήτρια, την Ιουλία Μπαλάσκα, κοινωνική ψυχολόγο-οικογενειακή θεραπεύτρια και παρεμπιπτόντως: γραμματέας του Συλλόγου.

Αφορμή να γίνει η δημόσια συζήτηση, η διαπίστωση του Διοικητικού Συμβουλίου
«για τα έντονα και αντιφατικά συναισθήματα των εφήβων και τη δυσκολία διαχείρισής τους, καθώς και τα φαινόμενα επιθετικότητας και απειθαρχίας που εμφανίστηκαν φέτος στο Σχολείο μας.»

Σημείωση «Ν»: τιμά τα μέλη του Δ.Σ. η παρρησία με την οποία δημόσια αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός τόσου σοβαρού ζητήματος που εξελίσσεται σχεδόν σε όλα τα Σχολεία και αντί –όπως κατά κόρο γίνεται- να το «περάσουν κάτω από το χαλί», το αναδεικνύουν σε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού.
Ευχής έργον, οι γονείς να συμμετάσχουν στην συζήτηση, το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως.