Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης της ΣΜΠΕ για το Κτήμα Καμπά

Tο Προεδρικό Διάταγμα περί εγκρίσεως της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Εμπορικό & Ψυχαγωγικό Κέντρο στην περιοχή του Κτήματος Καμπά Κάντζας Παλλήνης.

Υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα περί εγκρίσεως της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Εμπορικό & Ψυχαγωγικό Κέντρο στην περιοχή του Κτήματος Καμπά Κάντζας Παλλήνης. Της υπογραφής, είχε προηγηθεί η έγκριση της Σ.Μ.Π.Ε. από το Συμβούλιο Επικρατείας. Επόμενο στάδιο για την εξέλιξη του έργου είναι η έκδοση άδειας πολεοδομικής μελέτης.

Το ακίνητο του Κτήματος Καμπά έκτασης 350 στρεμμάτων, είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ακίνητο της REDS, θυγατρικής του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ και προορίζεται να μετατραπεί σε Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο.

Επισημαίνεται, πάντως, πως οι διαδικασίες που απομένουν μέχρι την έναρξη κατασκευής του έργου (άδειες οικοδόμησης κ.λπ.) είναι χρονοβόρες και ως εκ τούτου θεωρείται παρακινδυνευμένο να προβλεφθεί ο ακριβής χρόνος έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.

Το γεγονός αυτό, συναρτώμενο με την τρέχουσα χρονική συγκυρία, δεν στοιχειοθετεί ουσιαστικό πρόβλημα, δεδομένου ότι ακόμη και αν οι ολοκληρωνόντουσαν άμεσα οι διαδικασίες των αδειών, η REDS δεν δείχνει διατεθειμένη –σε αυτή τη χρονική φάση- να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

Παρ΄όλα αυτά, εκτιμάται, ότι η REDS θα προχωρήσει στις περαιτέρω διαδικασίες σε σχέση με τις άδειες οικοδόμησης, προκειμένου το έργο να βρίσκεται, οποτεδήποτε αυτό κριθεί, σε «αφετηρία υλοποίησης».