«Προδόθηκε» από την καρδιά του ο Δημήτρης Βελιώτης! «Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 65 ετών

«Προδόθηκε» από την καρδιά του ο Δημήτρης Βελιώτης! Σταμάτησε να χτυπάει ώρα 4 τα ξημερώματα, σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του στο Γέρακα.  

Τον βρήκε νεκρό στο κρεβάτι ο γιος του Γιώργος Βελιώτης λίγο πριν τις 5 π.μ. όταν διαπιστώνοντας πως ο πατέρας του δεν είχε ακόμη σηκωθεί για να κάνει την πρωϊνή γυμναστική του –τηρούσε αυτή τη συνήθεια επί σειρά ετών- τον αναζήτησε, διαπιστώνοντας την τραγική εξέλιξη που είχε.  

Προφανώς ο Δημήτρης αισθάνθηκε αδιαθεσία, προσπάθησε να σηκωθεί και στην κίνηση αυτή, η καρδιά του έπαψε να λειτουργεί.

Ήταν 65 ετών, η υγεία του βρισκότανε σε πολύ καλή κατάσταση και τίποτε δεν προδιέθετε ότι θα έφευγε από τη ζωή από την συγκεκριμένη αιτία. –δεν είχε «ιστορικό καρδιάς»-

Ο γιατρός απέδωσε το θάνατο του σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

veliotis

Ο Δημήτρης Βελιώτης ήταν εν αποστρατεία ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας και από το 2002 ως και την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο εκλεγότανε ανελλιπώς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το 2002 και 2006 διεκδίκησε ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης τη Δημαρχία στο Δήμο Γέρακα και μάλιστα την πρώτη φορά έχασε τη «μάχη» ανάδειξής του στο δημαρχιακό θώκο από τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη για 42 ψήφους.

Το 2010 και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, συστρατεύτηκε με τον κ. Σπ. Κωνσταντά, εξελέγη στη δημοτική ενότητα Γέρακα, δεύτερος σε σειρά κατάταξης με 532 σταυρούς αλλά γρήγορα επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από την παράταξη του καθιστώντας την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Τα δύο τελευταία χρόνια με το λόγο του και την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε πλήθος κρίσιμων επιλογών του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου με το σκεπτικό ότι οι τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης πρέπει να αποκτήσουν ισόρροπη ανάπτυξη και «για να επιτευχθεί αυτό, στηρίζω με απόλυτη εμπιστοσύνη το πρώην αντίπαλό μου….»

Ο Δημήτρης Βελιώτης αρθρογραφούσε συχνά στον «Νεολόγο» – με τον οποίο οι σχέσεις του το 2006 διήλθαν … «δια πυρός και σιδήρου» με αιτία τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις- και μέσω του Νεολόγου, το 2011, επίλεξε να εξηγήσει στους συμπολίτες του γιατί εγκαταλείπει την παράταξη με την οποία στρατεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010.

Τελευταίο άρθρο του δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο του «Νεολόγου» (26η Απριλίου 2013) υπό τον τίτλο «Διαχωρίζω τη θέση μου από τους διαστρεβλωτές και εθελοτυφλούντες στο Δήμο Παλλήνης.»

Ο Δημήτρης Βελιώτης ήταν πληθωρική προσωπικότητα, το κυρίαρχο στοιχείο της οποίας ήταν αυτό του ανυποχώρητου μαχητή, διακρίθηκε για τον ευθύ λόγο του ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν εκρηκτικός και με … παρενέργειες, στη βάση όμως της δομημένης λειτουργίας του ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός και με έντονο χαρακτηριστικό την πηγαία εξωστρέφεια του. 

Στον αυτοδιοικητικό βίο του πολλοί και διάφοροι ήρθαν σε πολιτική αντίθεση με τον Δημήτρη Βελιώτη, ουδείς όμως και ουδέποτε του αμφισβήτησε το προσόν της εντιμότητας εν ονόματι της οποίας άλλωστε ασκούσε δριμύτατη κριτική προς όποια κατεύθυνση ο ίδιος εκτιμούσε ότι υπήρχε …. έλλειμμα. 

Ο “Νεολόγος” συλλυπείται θερμά τη γυναίκα και τους δύο γιους του Δημήτρη με την ευχή να ζήσουν χρόνια πολλά και να συντηρούν τη μνήμη του αγαπημένου ανθρώπου τους.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει τη Δευτέρα από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα, ώρα 13.00.

• Τον εκλιπόντα θα αντικαταστήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, ο κ. Ιωάννης Χαλκίδης από τη δημοτική ενότητα Γέρακα. (388 σταυροί)