«Κλείδωσε» η σύνδεση του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυττάλειας. Εγκρίθηκε η Μελέτη της ΕΥΔΑΠ

Για πρώτη φορά από το 2011 οπότε και δρομολογήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης η διαδικασία σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Παλλήνης με το ΚΕΛ Ψυττάλειας, προκύπτει επίσημη απόφαση με την οποία «κλειδώνει» το έργο και ουσιαστικά, οριοθετεί την αφετηρία έναρξης υλοποίησής του.

Ο Αναπληρωτής Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος (φωτογραφία) υπέγραψε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 την ανανεωμένη και τροποποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων που είχαν επιβληθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 140774/11.6.2009 για το έργο:

«Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας του Νομού Αττικής, το Δίκτυο ακαθάρτων του Λεκανοπεδίου Αθηνών και τις Λιμενικές εγκαταστάσεις στον Ακροκέραμο και την Ψυττάλεια»,

και σήμερα, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Με τη θετική αυτή κατάληξη, ανοίγει ο (μακρύς) δρόμος προς την οριστική επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Δήμου Παλλήνης με κατάληξη το ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Η εγκριτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού ήταν το μοναδικό ζητούμενο (και η μόνη εκκρεμότητα) για να «απελευθερωθούν» οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου σύνδεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι επί συγκυβερνήσεως Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ, ο τότε υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννης Μανιάτης αρνήθηκε (Δεκέμβριος 2014) την έγκριση της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων της ΕΥΔΑΠ, αποδεχόμενος τη σχετική εισήγηση του πρ. Βουλευτή Πειραιά, κ. Δ. Καρύδη σύμφωνα με την οποία, «η εκλογική περιφέρειά μου δεν μπορεί να επιβαρύνεται με τα λύματα της βορειοανατολικής Αττικής….»

Η άρνηση του κ. Ι. Μανιάτη να υπογράψει τη μελέτη της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης το οποίο με ψήφισμά του, στις 15 Ιανουαρίου 2015,

«καταδίκασε την αδικαιολόγητη άρνηση του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη να υπογράψει την έγκριση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας ώστε να συμπεριληφθεί και το υπόλοιπο μισό του Δήμου Παλλήνης….»