Ο Γέρακας «αποχαιρέτισε» με τιμές τον Δημήτρη Βελιώτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δημήτρης Βελιώτης αναπαύεται στη γη της πόλης που αγάπησε, τίμησε κι αγωνίστηκε τα 13 τελευταία χρόνια όσο και το διάστημα της αποστρατείας του από τις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας.  

Τον ξεπροβόδισαν στην τελευταία κατοικία του, στο κοιμητήριο του Γέρακα, οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγος, τα δύο παιδιά του και τα εγγόνια του, συνάδελφοί του από την εποχή της ένστολης επαγγελματικής θητείας καθώς και εκπρόσωποι του αρχηγείου της πολεμικής αεροπορίας, πλήθος φίλων και συνδημοτών του και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο και τους πέντε Αντιδημάρχους του, τον πρόεδρο του Σώματος κ. Δημήτριο Γιαννουσόπουλο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μερτύρη, μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις καθώς και οι πρ. Δήμαρχοι, Γέρακα, Γιάννης Παπαδογεωργάκης, Παλλήνης, Γιώργος Σμέρος, Θόδωρος Γκοτσόπουλος και Σπύρος Κωνσταντάς με τον τελευταίο εν είδει ….αίτησης συγχώρεσης να εκφωνεί επικήδειο στον άνθρωπο που στις 4 Απριλίου 2011 διέγραψε από τον συνδυασμό του, για «έλλειψη ευπρέπειας προς το πρόσωπο τού επικεφαλής της παράταξης…» 

Το κλίμα από την απρόσμενη απώλεια του Δημήτρη Βελιώτη εύλογα, ήταν ιδιαίτερα βαρύ τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο στην πόλη μεταξύ των πολιτών όσο και σήμερα σε όλη τη διάρκεια της τελετουργικής διαδικασίας στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων και ακολούθως στο κοιμητήριο.

Κανείς και περισσότερο όλων τα μέλη της οικογένειάς του, έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει την αναχώρηση από τη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου, ηλικίας 65 ετών –πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου- και η αίσθηση περί «αιφνιδιασμού» ήταν διάχυτη, αποτυπώνονταν στις κουβέντες όλων με κοινή επωδό «τη μαχητικότητα» αλλά και την εκ μέρους του Δημήτρη Βελιώτη «συνεπή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής διαβίωσης.»

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτισαν ο γιος του Κωνσταντίνος, ταγματάρχης στρατού -συγκινητική κατάθεση αγάπης με έκφραση ευγνωμοσύνης για τις αρχές και τις ηθικές αξίες που μεταλαμπάδευσε ο πατέρας προς τα παιδιά του- ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Πολεμικής Αεροπορίας από τον οποίο έγινε περιεκτική αναφορά στην στρατιωτική ευδόκιμη εξέλιξη του Δημήτρη Βελιώτη ως και το βαθμό του Ταξιάρχου και από τον Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος, με απλό και περιεκτικό τρόπο και χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τους λυγμούς του, ανέδειξε τη διάσταση της ηθικής και ψυχικής συγκρότησης του εκλιπόντος, αποτίοντας φόρο τιμής «προς έναν αυτοδιοικητικό με εντιμότητα, θάρρος και ευθύτητα» και «προς ένα καλό φίλο με τον οποίο κυρίως, τα 2,50 τελευταία χρόνια, συνδέθηκα ψυχικά επιζητώντας συχνά τη γνώμη του και την κρίση του σε θέματα που αφορούσαν το Δήμο μας….»

Με δαπάνη του Δήμου Παλλήνης

Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Βελιώτη καλύφθηκε οικονομικά εξ ολοκλήρου από το Δήμο Παλλήνης σε αναγνώριση της πολυετούς και συνεπούς συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της πόλης. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες, Κυριακή 28 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, συνεδρίασε εκτάκτως για τον σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Με την ίδια απόφαση, διεκόπη η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου Παλλήνης, σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουλίου και από ώρα 13.00 που ήταν προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία και εν συνεχεία η ταφή του εκλιπόντος.
Την σωρό του αείμνηστου συμπολίτη μας προς το «καταφύγιο» της οριστικής ανάπαυσής του, συνόδευσε με πένθιμους ήχους η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Παλλήνης και τα συλλυπητήρια προς την πενθούσα οικογένεια δόθηκαν στην αίθουσα αναψυχής «Πηγή Παπαδογεωργάκη.»
• Εκτός των προαναφερθέντων που έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον Δημήτρη Βελιώτη, ήταν και ο βουλευτής Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος, οι πρώην Βουλευτές Αττικής, κ.κ. Απ. Σταύρου και Παντ. Ασπραδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Λάμπρος Κασαγιάννης και οι Αντιδήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδος κ.κ. Αθανάσιος Μαργέτης και Πέτρος Πουλάκης.