Τραγωδία στα Σπάτα: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το δυστύχημα σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο των Σπάτων στην περιοχή Άγιος Γεώργιος όπου έχασε τη ζωή του ένας 21χρονος Βρετανός τουρίστας.  

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις.

Εκτός από τον πιλότο του ελικοπτέρου, οι αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη των 2 τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο.

Σε βάρος του πιλότου της μοιραίας πτήσης έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις από τους επιβάτες του ελικοπτέρου καθώς και από τους εργαζόμενους στο ελικοδρόμιο ώστε να εξακριβώσουν γιατί ο πίσω έλικας ήταν σε λειτουργία ενώ το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί.

Στο δεύτερο ελικόπτερο ήταν οι γονείς του

Συγκεκριμένα, μια παρέα Βρετανών επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από τη Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.