Την εγκατάσταση βιντεοεπιτήρησης στα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης, καταγγέλλει το ΚΚΕ, Γέρακα, Παλλήνης & Ανθούσας

Στην απόφαση της δημοτικής αρχής Παλλήνης να εγκαταστήσει κάμερες επιτήρησης σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, Γέρακα, Παλλήνης, Ανθούσας.   

Στην ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Παλλήνης, επιδιώκει να μετατρέψει τα σχολεία σε «μεγάλο αδελφό», αδιαφορώντας πλήρως για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.»

Η ανακοίνωση

«Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο το Δήμαρχο, Ζούτσο για την απόφασή τους να εγκαταστήσουν σύστημα βιντεοεπιτήρησης στους προαύλειους χώρους των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Τέτοιο σύστημα έχουν ήδη εγκαταστήσει στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, κάτι που προτίθενται να κάνουν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, χωρίς ουσιαστικά να δέχονται κανέναν διάλογο με τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών παρά τις συστηματικές προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Παίρνοντας την σκυτάλη της κυβερνητικής καταστολής και των περιορισμών των προσωπικών ελευθεριών, σε μια περίοδο που εντείνεται το όργιο καταστολής και αστυνόμευσης όλων των πολιτών, η δημοτική αρχή φέρνει προ τετελεσμένων όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα κτιριακά ζητήματα που έχουν «προκύψει» στην περιοχή και άφησαν δεκάδες μαθητές εκτός κτιρίων την περασμένο Σεπτέμβρη, ή στην καλύτερη περίπτωση στοιβαγμένους σε ακατάλληλες αίθουσες, η δημοτική αρχή ζήλεψε τα τηλε-σκουπίδια και, σπαταλώντας χρήματα των δημοτών, που καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φορολογία και δημοτικά τέλη.

Επιδιώκει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε «μεγάλο αδελφό» , αδιαφορώντας πλήρως για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.

Δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά στην προσπάθεια περιορισμού κάθε ελευθερίας, λόγου και κριτικής ενώ μεριμνά για τον εθισμό των παιδιών μας στην παρακολούθηση των κινήσεων και της συμπεριφοράς τους, προετοιμάζοντάς τα για πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές, αλλά με αστυνομικούς.

Γελιέται αν σκοπεύει να πατήσει στην ειλικρινή ανησυχία των γονιών, για την ασφάλεια των παιδιών τους και να προχωρήσει στην παρακολούθηση σχολείων και παιδικών χαρών.

Είναι απορίας άξιο, βέβαια, πως η δημοτική αρχή, που υποτίθεται μεριμνά για την ασφάλεια των παιδιών μας, δεν φρόντισε εν μέσω πανδημίας να εξασφαλίσει την ομαλή και με ασφάλεια λειτουργία των σχολείων.

Δεν έγινε ούτε ένα τεστ ανίχνευσης covid19 τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο σχολείο της περιοχής έκλειναν λόγω κρουσμάτων, ενώ σε πολλά σχολεία δεν υπήρχε η στοιχειώδης καθαριότητα που προβλέπεται σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας από τα «πολύτιμα» πρωτόκολλά τους.

Αποφασίζει και διατάζει όμως για τις υποτιθέμενες λαϊκές ανάγκες για στενή επιτήρηση και αστυνόμευση των παιδιών μας από την πρώτη στιγμή της κοινωνικοποίησής τους, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του χαφιέ.

Σήμερα, μπαίνουν οι κάμερες στο προαύλιο του σχολείου για να καταγράφουν τις ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε αύριο να καταγράφουν και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους.

Προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να κατασκοπεύονται παιδιά και εκπαιδευτικοί στους χώρους του σχολείου και απαιτούμε:

  • Να αφαιρεθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης από τους σχολικούς χώρους
  • Να εξασφαλίσει άμεσα τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα τα αναλώσιμα για την λειτουργία των σχολείων
  • Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό & βοηθητικό
  • Ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15μελή τμήματα
  • Απαιτούμε την επίλυση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για Δωρεάν και ουσιαστική Παιδεία. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πετάξουν στα σκουπίδια κάθε προσπάθεια επιβολής φόβου και αστυνομοκρατίας».