Απάντηση υφυπ. Παιδείας στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: χωρίς πλαφόν οι μετεγγραφές των πυρόπληκτων φοιτητών

Ξεκαθαρίστηκε οριστικά και από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το δικαίωμα των μετεγγραφών των πυρόπληκτων φοιτητών ΔΕΝ εμπίπτει στις διατάξεις του νέου Νομοσχεδίου και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν των 2750 μονάδων βάσης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κος Β. Διγαλάκης μετά την επιστολή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και σε συνέχεια των όσων είχε ξεκαθαρίσει σε τηλεφωνική επικοινωνία στο Δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς, επανέρχεται σήμερα με επιστολή του και επιλύει οριστικά το όλο ζήτημα.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ο κος Διγαλάκης:

«η εν λόγω απόφαση, εκδόθηκε κατά παρέκκλιση της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας και περιέχει στο άρθρο 3 ειδική ρύθμιση περί του δικαιώματος μετεγγραφής των πυρόπληκτων δικαιούχων.

Ως ειδική ρύθμιση, συνεπώς, απευθύνεται σε συγκεκριμένους δικαιούχους, ως προς τους οποίους συντρέχουν οι αναφερόμενες στη διάταξη προϋποθέσεις και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εφαρμογής στο οποίο αφορά η ρύθμιση.

Ως εκ τούτου η εν λόγω ρύθμιση δεν θίγεται ως προς την εφαρμογή της από το πρόσφατο ψηφισθέν θεσμικό πλαίσιο μετεγγραφών (ν. 4692/2020, ΦΕΚ Α’111), το οποίο καθιερώνει τις γενικές προϋποθέσεις μετεγγραφής για τους δικαιούχους φοιτητές στο αρ. 74».