Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων: καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στο θέατρο “Νταμάρι”

Τους βανδαλισμούς που έγιναν στο θέατρο “Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη” στα Άνω Βριλήσσια καταδικάζει με έντονο ύφος, ο Δήμαρχος Δήμου Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, δηλώνοντας ότι ήδη έχει υποβληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, μηνυτήρια αναφορά κατ΄αγνώστων . Οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες χαρακτηρίζουν την έκταση των βανδαλισμών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημάρχου

Ντροπή και έντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες στο Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια μετά το καταστροφικό πέρασμα αγνώστων, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, τόσο στα καμαρίνια των καλλιτεχνών όσο και στις κερκίδες του θεάτρου.

Οι καταστροφές εστιάζονται κυρίως στο βαγόνι, χώρος που χρησιμοποιείται από τους ηθοποιούς ως καμαρίνι, από το οποίο ξηλώθηκαν όλα τα παράθυρα και οι ηλεκτρολογικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις. Επίσης, εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στις τουαλέτες και στα καθίσματα του θεάτρου.

Στο θέατρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κα Ιωάννα Κυρίτση.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βριλησσίων, ενώ η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κα Ιωάννα Κυρίτση υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και για κλοπή, γιατί εκτός από τις ζημιές, σημειώθηκαν και κλοπές αντικειμένων που ήταν αποθηκευμένα στο βαγόνι.

Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, ώστε το Θέατρο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό τέλη Αυγούστου όπου τοποθετείται χρονικά η έναρξη του 31ου Φεστιβάλ.