Τελικά αποτελέσματα εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική, επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, διαμορφώνεται η εξής κατάταξη:

Η “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013. Υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 13,38%). (υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ)

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι (με 7,31%). (υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ)

Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση.

(σε προγενέστερες εκλογικές διαδικασίες σημαντικός αριθμός των υποψηφίων της συγκεκριμένης παράταξης είχε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ όπως και η Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών που κατέλαβε ποσοστό 2,72 με τον συμπολίτη μας μηχανολόγο, Νίκο Φραγκιαδάκη να καταλαμβάνει τη μία από τις δύο έδρες της παράταξης στο ανώτατο όργανο του Τ.Ε.Ε.))

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%.

Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση.

Η Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ, επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%.

Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έλαβαν ποσοστά κάτω του 4%.

Υπογραμμίζεται,  ότι 21 συνδυασμοί υποψηφίων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς διεκδίκησαν εκλογή και στις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συνθέτουν την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου).

Ακόμη, δεκατέσσερις συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων.

Συνολικά, 2.717 υποψήφιοι διεκδίκησαν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Σύνολο ψηφισάντων: 32978

Έγκυρα: 31044

Ακυρα: 826

Λευκά: 1.108 (!)