Σύλλογος Α. Δελμούζος: 30 μαθητές νηπιαγωγείου χωρίς σχολείο με ευθύνη του Δήμου Παλλήνης

Στην περιπέτεια των 30 παιδιών προσχολικής αγωγής στο Γέρακα που έμειναν εκτός Νηπιαγωγείου, που έμειναν εκτός Νηπιαγωγείου, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος.» (αντιπροσωπεύει και εκφράζει τους δασκάλους των Σχολείων Ανατ. Αττικής)

Ο Σύλλογος, αποδίδει στην Δημοτική Αρχή Παλλήνης «αμέλεια και ανευθυνότητα» δεδομένου ότι «είχε τρία χρόνια προθεσμία για να προετοιμάσει τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής» και με κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνει, ότι δεν θα ανεχθεί τον διαμοιρασμό των παιδιών σε άλλες σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ.

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρει 30 μαθητές του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στον δρόμο, με μοναδικό υπεύθυνο τη δημοτική αρχή της περιοχής, η οποία αν και είχε τρία ολόκληρα χρόνια και ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι να προετοιμάσει την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής για να διευθετήσει το θέμα επέδειξε πρωτοφανή αμέλεια, αφήνοντας άστεγους τους μικρούς μαθητές της περιοχής .

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των ανευθυνοϋπεύθυνων της δημοτικής αρχής του δήμου Παλλήνης – Γέρακα- Ανθούσας.

O Σύλλογος μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο τα 30 νήπια και προνήπια να οδηγηθούν, έμμεσα ή άμεσα, εκτός της προσχολικής αγωγής και δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση να διαμοιραστούν σε άλλες σχολικές μονάδες.

Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους και στηρίζουμε αμέριστα την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εκπαίδευσης των μαθητών τους.

Απαιτούμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να λύσουν άμεσα το θέμα – μέσα στην εβδομάδα – με την εξεύρεση μόνιμης, σύγχρονης και αφαλούς αίθουσας διδασκαλίας, υλοποιώντας επιτέλους τους σχεδιασμούς του καλοκαιριού για τους οποίους δεσμευόταν στο δημοτικό συμβούλιο.»