Στη διαδικασία των γεωτρήσεων η μελέτη αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ για την Κάντζα

Αργά αλλά σταθερά εξελίσσονται υπό την ευθύνη της ΕΤΔΑΠ οι εργασίες ολοκλήρωσης της μελέτης  για την κατασκευή της αποχέτευσης της Κάντζας και των άλλων γειτονιών, νότια της Περιφερειακής Υμηττού.   

Πριν ένα μήνα  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τα υψομετρικά καθώς και οι ερευνητικές τομές για την αρχαιολογία και απομένουν οι γεωτρήσεις, στο πλαίσιο έρευνας για τη μορφολογία του εδάφους, στους χώρους που θα γίνουν τα τρία  αντλιοστάσια του δικτύου αποχέτευσης.

Την Τρίτη 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε γεώτρηση στο χώρο όπου θα γίνει το δεύτερο αντλιοστάσιο, στη συμβολή των οδών Πύρρου και Ρίτσου.

Στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας οι συλλεκτήριοι αγωγοί

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ, τα έργα συλλογής ακαθάρτων περιοχών του Δήμου Παλλήνης νότια της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (Δ.Π.Λ.Υ) που θα εξυπηρετούν συνολική αποχετευόμενη έκταση 247,70 ha, θα αποχετευτούν προς τους συλλεκτήριους αγωγούς αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Παιανίας που εκβάλλουν στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας (πλησίον Αεροδρομίου Αθηνών) και αναλυτικά περιλαμβάνουν :

  • Την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης συνολικής έκτασης περί τα 207,10 ha.
  • Την κατασκευή τριών (3) αντλιοστασίων μεταφοράς ακαθάρτων με τους αντίστοιχους καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς τους (καταθλιπτικοί αγωγοί καθώς και αγωγοί βαρύτητας

Το εργοτάξιο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, συνοδευόμενος από τον  Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για το έργο Αποχέτευσης, Φώτη Αβαρκιώτη, καθώς και τον  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και κάτοικο Κάντζας, Δρ. Γιώργο Μερτζάνο και  το μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημου Παλλήνης, Καίτη Πετράκη Γκόνου.