Πάνος Σκουρολιάκος: Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Αλλαγή

Πάνος Σκουρολιάκος, ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στην Ανατολική Αττική

«Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Αλλαγή» τονίζει σε συνέντευξή του εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος.  

«Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, η χώρα και ο λαός έχουν δικαίωμα να βγουν από το τούνελ της αδικίας που μας στρίμωξε ο κ. Μητσοτάκης και να αναζητήσουν μια διαβίωση με δικαιοσύνη και φροντίδα» υπογραμμίζει ο κ. Σκουρολιάκος, επισημαίνοντας ότι είναι καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να αφουγκραστούν την διάθεση του λαού για προοδευτική διακυβέρνηση.

Από τη θέση του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρολιάκος θεωρεί ότι «αυτή η κυβέρνηση και η απερχόμενη υπουργός είναι η μακράν χειρότερη κυβέρνηση και υπουργός, από συστάσεως υπουργείου Πολιτισμού» ενώ για την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στην οποία κατέρχεται εκ νέου, σημειώνει ότι παρά τις συνεχείς πιέσεις και σειρά δεκάδων ερωτήσεων η κυβέρνηση «δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και αν. Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνου Σκουρολιάκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Πέτρο Δημητρόπουλο:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

ΑΠ: Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, η χώρα και ο λαός έχουν δικαίωμα να βγουν από το τούνελ της αδικίας που μας στρίμωξε ο κ. Μητσοτάκης και να αναζητήσουν μια διαβίωση με δικαιοσύνη και φροντίδα. Ζητάμε δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσουμε, για αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών.

Ποιος Έλληνας διαφωνεί με αυτό το βασικό τρίπτυχο για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Το δίλημμα αυτών των εκλογών λοιπόν, είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή. Έχουμε το πρόγραμμα, την εμπειρία και τους ανθρώπους, να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Τέρμα στην εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων, των νέων, των ανθρώπων της επιστήμης και του πρωτογενούς τομέα. Τέρμα στην αισχροκέρδεια, στα ρουσφέτια, τις απευθείας αναθέσεις, στην αδιαφορία για τα δημόσια αγαθά που πρόσφατα μας οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών.

ΕΡ: Υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων;

ΑΠ: Είναι καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να αφουγκραστούν την διάθεση του λαού. Αν οι συμπολίτες μας δώσουν μέσα από την κάλπη την κατεύθυνση για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Θα προσέλθουν στην δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης ή θα προτιμήσουν να μείνουν απέναντι και να παρακολουθούν άπρακτοι; Ο ελληνικός λαός, θέλει να κυβερνηθεί. Τους γενναίους που θα πάρουν τις ευθύνες τους αναζητά και όχι απλούς παρατηρητές.

ΕΡ: Ποιες πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης στον Πολιτισμό θα ανατρέψετε εάν αναλάβετε τη διακυβέρνηση;

ΑΠ: Αυτή η κυβέρνηση και η απερχόμενη υπουργός είναι η μακράν χειρότερη κυβέρνηση και υπουργός, από συστάσεως υπουργείου Πολιτισμού. Τραυμάτισαν θανάσιμα τον Πολιτισμό, απαξίωσαν και ταλαιπώρησαν τους ανθρώπους του. Τι να πρωτοθυμηθούμε.

Την ανεκδιήγητη θέση τους περί δανεισμού των γλυπτών του Παρθενώνα που ισοδυναμεί με αναγνώριση εκ μέρους μας της κυριότητας του Βρετανικού Μουσείου επί των γλυπτών; Την καταστροφική διαχείριση των ευρημάτων της «βυζαντινής Πομπηίας» στην στάση Βενιζέλος του Μετρό Θεσσαλονίκης; Το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, την αδιαφορία για σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που οδήγησε στην πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών; Την νομιμοποίηση της λεγόμενης «Συλλογής Στερν» που αποτελείται από εξήντα κυκλαδικά ειδώλια και είναι προϊόν λαθρανασκαφής και αρχαιοκαπηλίας και κοσμεί το διαμέρισμα του κ. Στερν στο Μανχάταν;

Εκεί όπου πήγε ο κ. Μητσοτάκης και αντί να ζητήσει πίσω τα κλεμμένα τα νομιμοποίησε φιλοξενώντας λίγα από αυτά σε ιδιωτικό μουσείο στην Ελλάδα; Να θυμηθούμε τις μαύρες μέρες που πέρασαν οι καλλιτέχνες κατά την πανδημία; Την υποβάθμιση των πτυχίων τους, την έλλειψη προστασίας των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους;

ΕΡ: Δώστε μας ένα σύντομο απολογισμό της κοινοβουλευτικής δράσης σας ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

ΑΠ: Στην Ανατολική Αττική των μεγάλων προβλημάτων πιέσαμε την κυβέρνηση για λύσεις και θετικές παρεμβάσεις. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε μια κυβέρνηση αλαζονική, που με την άνεση της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον όταν π.χ. ζητούσαμε στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα κέντρα υγείας.

Όταν ζητούσαμε να μην ματαιωθεί η δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οικονομική συμμετοχή της Κυπριακής κυβέρνησης. Δυστυχώς το Νοσοκομείο δεν έγινε και τα χρήματα των Κυπρίων η κυβέρνηση τα κράτησε για να δημιουργήσει στο Μάτι πάρκο αναψυχής! Ζητήσαμε φροντίδα για τις σχολικές αίθουσες ώστε να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας μέσα σε κοντέινερς και πολλά πολλά άλλα. Εβδομήντα ερωτήσεις που έκανα εγώ προσωπικά από το 2019, ή δεν απαντήθηκαν ή είχαν αρνητική απάντηση. Δυστυχώς…

Πηγή: ΑΠΕ