Google: Κινδυνεύουν 2 δισ. χρήστες του Chrome. Τι να προσέξετε

O Chrome αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα, καθώς πολλοί χρήστες ανάφεραν ότι με την νέα έκδοση (96) δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικές ιστοσελίδες.

Προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο Google Chrome, εξέδωσε η Alphabet μητρική της Google.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι στο διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν εντοπισθεί 25 αδυναμίες, με τις επτά από αυτές να της χαρακτηρίζει ως «υψηλού κινδύνου».

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι αυτές οι αδυναμίες επηρεάζουν 2 δισ. χρήστες στα περιβάλλοντα Linux, macOS και Windows και πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα.

Προβλήματα και στα social media

Όπως αναφέρει το Forbes, o Chrome αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα, καθώς πολλοί χρήστες ανάφεραν ότι με την νέα έκδοση (96) δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικές ιστοσελίδες όπως το Instagram, το Twitter, το Discord και άλλα.

Στους χρήστες εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Something went wrong. Try reloading». Όταν οι σελίδες ανοίγουν ξανά, συχνά λείπουν βασικά στοιχεία όπως οι εικόνες και τα ενσωματωμένα βίντεο, ενώ κάποιες εμφανίζουν λάθος χρώματα.

Νέα έκδοση
Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες απειλές, η Google κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για τον Chrome, την έκδοση 96.0.4664.45. Ωστόσο αυτή η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσεις αργότερα και ενδεχομένως οι χρήστες να μην μπορούν να προστατευτούν άμεσα.

Για να μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν η έκδοσή τους είναι προστατευμένη πρέπει να ανατρέξουν στο μενού: Settings > Help > About Google Chrome. Εάν η έκδοση αναφέρεται ως ως 96.0.4664.45 ή νεότερη, είναι ασφαλείς. Ειδάλλως θα πρέπει τακτικά να ελέγχουν αν μπορούν να κατεβάσουν κάποια νεότερη έκδοση από αυτή που διαθέτουν.

Restart
Σημαντικό επίσης, όταν οι χρήστες κάνουν update στον Chrome θα πρέπει να του κάνουν επανεκκίνηση για να είναι προστατευμένοι.

Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών με άνω των 2 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίηση, μαζί με τις Apple και Microsoft.