Με 1.200 σταυρούς ο Θόδωρος Σμυρλιάδης και δεν εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος χάριν του κ. Κ. Μπάκα!!!ι

«Σκεφτόμαστε διαφορετικά. Χτίζουμε το μέλλον» το κεντρικό μήνυμα του κομιστή της … ανανέωσης κ. Κ. Μπάκα στην προεκλογική περίοδο που έληξε άδοξα για τον ίδιο, το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου 2014.

Μήνυμα που όχι μόνο δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των πολιτών αλλά δεν αναδείχθηκε ούτε μέσω των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στις κάλπες αφού από τα συνολικά 3.083 καταμετρημένα, τα περίπου 1.400 έως 1.500 «ανήκουν» σε δύο παλαιά τοπικά στελέχη, τον Θόδωρο Σμυρλιάδη και τον Παναγιώτη Λάκκο που εκτέθηκαν ως υποψήφιοι στην παράταξη “Όλοι Μαζί”.

Αμφότεροι, ποτέ τους δεν «σκέφτηκαν διαφορετικά» και ούτε «έκτισαν το μέλλον» δεδομένου ότι οι ίδιοι, από το 1994 ως και σήμερα αποτελούσαν εν ….δυνάμει, το μέλλον της πόλης.

Εκλεγόντουσαν με μεγάλο αριθμό σταυρών και επειδή διατήρησαν ως και σήμερα τη δυνατότητα να πείθουν τους συμπολίτες τους και να κερδίζουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες την εμπιστοσύνη τους, αυτό πέτυχαν και τώρα χωρίς … «να σκέφτονται διαφορετικά» όπως επί παραδείγματι ο κ. Κ. Μπάκας…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ν» ο μεν κ. Θόδωρος Σμυρλιάδης φέρεται να έχει από 1.100 ως και 1.200 (!!!) σταυρούς, ο δε κ. Παναγιώτης Λάκκος περίπου 600 με 700 σταυρούς, αριθμοί που με «επιεικείς» υπολογισμούς αντιστοιχούν σε περίπου 1.500 ψηφοδέλτια!

Δηλαδή κοντά στο 45% με 50% των συνολικών ψηφοδελτίων του συνδυασμού!

Το οξύμωρο; Δεν εκλέγονται!!!

Η παράταξη του «Όλοι Μαζί» έχει 2 έδρες στο σύνολο του Δήμου και με βάση τον εκλογικό νόμο, η μία ανήκει στον Ηγέτη της παράταξης και η άλλη στο παλαιό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Μπουλμπασάκο, ο οποίος, να σημειωθεί, προέρχεται από τη δημοτική ενότητα του Γέρακα και εκλέγεται μόλις με 220 σταυρούς.

Σε απλή γλώσσα: δύο από τους αποτελεσματικότερους «ψηφοσυλλέκτες» της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, οι κ.κ. Θ. Σμυρλιάδης και Π. Λάκκος πήραν «στην πλάτη τους» το ήμισυ του ποσοστού της παράταξης «Όλοι Μαζί» (14,38%) και ουσιαστικά «θυσιάστηκαν» χάριν του κ. Μπάκα και των φιλοδοξιών του.

Ίσως, γι αυτό και …. «πνέουν τα μένεα» κατά του κ. Μπάκα, ειδικότερα ο κ. Θ. Σμυρλιάδης στην ανακοίνωση του οποίου, περιέχονται βαρύτατοι υπαινιγμοί περί «αδιαφανούς συναλλαγής που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την «προίκα» του Συνδυασμού μας….»
Για όσους δεν έτυχε να διαβάσουν την ανακοίνωση του κ. Θ. Σμυρλιάδη, ακολουθεί:

« Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι δημότες της Παλλήνης με ανέδειξαν, για μία ακόμη φορά, πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο.

Το ισχύον εκλογικό σύστημα, ωστόσο, δεν μου επιτρέπει να υπηρετήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Κώστας Μπάκας καταλαμβάνει της θέση που αναλογεί στο Συνδυασμό για την Παλλήνη.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το ίδιο και η συνεπής και συγκροτημένη στάση μου απέναντι στη δημοτική αρχή που θα προκύψει.

Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ» δεν ήταν ευκαιριακή ούτε κοντόφθαλμη επιλογή.

Δεν πίστεψα ποτέ στην ψευδεπίγραφη διαχωριστική γραμμή Παλλήνη ή Γέρακας.

Δεν έκλεισα τα μάτια στην όποια ανεπάρκεια της τελευταίας δημοτικής αρχής.

Αναζήτησα ανεξάρτητη πολιτική στέγη, έθεσα εαυτόν στην κρίση των δημοτών και είμαι ευτυχής που δε χρωστάω γραμμάτια σε κανέναν.

Η επιλογή μου αυτή ήταν συνειδητή και εξακολουθώ να τη στηρίζω μακριά από τη νοσηρή, αδιαφανή συναλλαγή που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την «προίκα» του Συνδυασμού μας.

Καλώ τους συνδημότες που με εμπιστεύονται να μη χαρίσουν άκριτα την ψήφο τους.

Να πράξουν υπεύθυνα, μακριά από σημαίες ευκαιρίας για το καλό του ενιαίου δήμου.

Το ίδιο θα κάνω κι εγώ την Κυριακή, παραμένοντας συνεπής με τον πολιτικό μου λόγο.»