Εντυπωσιακή η θεατρική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου στο δημοτικό θέατρο Κορωπίου

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό του Δήμου Κρωπίας από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Η παράσταση έγινε στο δημοτικό θέατρο του Δήμου Κρωπίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας σε 44 Δήμους της Αττικής, την παρακολούθησαν 200 άτομα με υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, θερμομέτρηση, περιορισμός χωρητικότητας) και ήταν η πρώτη εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα από τις προγραμματισμένες να γίνουν στο Δήμο.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στην πόλη του, δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε μια καθηλωτική θεατρική παράσταση που εντυπωσίασε. Ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας. Ένα μεγάλο μπράβο απευθύνω στους συντελεστές της παράστασης, στον σκηνοθέτη στους εξαιρετικούς ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς. Ήταν όλοι τους εξαιρετικοί! Το δίδαγμα του έργου είναι διαχρονικό: Η αλαζονεία και η βεβήλωση των Ιερών τιμωρείται…! Οι αναγκαίοι περιορισμοί λόγω του ιού δεν επέτρεψαν την παρουσία περισσοτέρων συμπολιτών μας.

Η ελπίδα μας είναι η τιθάσευση της πανδημίας με εμβόλιο. Μέχρι τότε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ιατροί-επιστήμονες της χώρας μας με τις αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Oφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γιώργο Πατούλη, τον Νίκο Πέππα, την Ελένη Δουνδουλάκη, και τον Χάρη Ρώμα, για την συνεργασία μας.»

Η Πόλυ Ντούνη (σύζυγος του Δημάρχου Κρωπίας, αριστερά προς τα δεξιά), η Λυδία Κονιόρδου («Βασίλισσα» στο έργο στο κέντρο) και ο Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας.

Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ματαιωθούν λόγω επιπλέον περιοριστικών μέτρων

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020 21:00: Χορευτική παραδοσιακή εκδήλωση, Δήμος Κρωπίας, Θέατρο Δεξαμενής, (Διοργάνωση Δήμου Κρωπίας)

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 21:00: Συναυλία Onirama Δήμος Κρωπίας, Θέατρο Δεξαμενής, (Διοργάνωση Δήμου Κρωπίας)

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 21:00: «ART», θεατρική παράσταση με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άκη Κούρκουλο κ.α. Δήμος Κρωπίας, Θέατρο Δεξαμενής, (συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2020 21:00: Μουσική παράσταση «Μουσικό Ταξίδι στον έναστρο Ουρανό», με τη σολίστ Μιμή Ρουφογάλη, Δήμος Κρωπίας, Θέατρο Δεξαμενής,(συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020: «Οι Ψευτοσπουδαίες», θεατρική παράσταση με τους Γ. Ατζολετάκη, Κ. Τζέμο κ.α. Δήμος Κρωπίας, Θέατρο Δεξαμενής, (συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

Οι ονομαστικές προσκλήσεις συμμετοχής (προϋπόθεση: αποδεικτικά ταυτότητας και κατοικίας λογαριασμοί νερού ή ηλεκτρικής ενέργειας) στις εκδηλώσεις απευθύνονται σε κατοίκους του Δήμου Κρωπίας θα διανέμονται από τις 19:30 στη κύρια είσοδο στο ανοιχτό θέατρο της πλ. Δεξαμενής έως την ώρα έναρξης.

Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική και ισχύουν αυστηροί περιορισμοί χωρητικότητας, θερμομέτρηση και κοινωνικές αποστάσεις.