Πολλά προβλήματα στους δρόμους του Δήμου Παλλήνης από την κακοκαιρία

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές του Δήμου Παλλήνης προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία και σε ορισμένες περιπτώσεις –συνοικισμός Μπαλάνα- χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να αντληθούν ποσότητες βρόχινου νερού, κυρίως από υπόγεια και εισόδους χώρων στάθμευσης με κατηφορική κλίση.

Από νωρίς το απόγευμα ο «Νεολόγος» δέχθηκε αρκετές αναφορές/καταγγελίες από αναγνώστες του, κυρίως από τη Δέση και τη Μπαλάνα για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις περιοχές τους εξ αιτίας της κακοκαιρίας με σοβαρότερη την περίπτωση υπερπλημμύρισης του οδοστρώματος κάτω από τη γέφυρα της λεωφ. Σπάτων (πλησίον των Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης, στο σημείο που εφάπτεται της περίφραξης του Κτήματος Καμπά).

Στο σημείο αυτό, τα νερά, προφανώς από σοβαρή διαρροή αγωγού υδροδότησης έχουν καλύψει σε ύψος τα πεζοδρόμια των δύο ρευμάτων του δρόμου (χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που παρατίθεται) και η ροή της υπερχείλισης επεκτείνεται με ταχύτητα ένθεν, κακείθεν.

Οδηγοί που επιχειρούν με τα αυτοκίνητά τους να διασχίσουν το δρόμο εγκαταλείπουν την προσπάθεια και με αναστροφή επιλέγουν άλλες διεξόδους.

Τα πολλά νερά στους δρόμους και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου εξ αιτίας της ορμητικής ροής τους, μεταφέρουν μπάζα και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα οι σχάρες των φρεατίων να καλύπτονται, να εμποδίζουν την απορρόφηση του νερού και να πλημμυρίζουν δρόμους και πεζοδρόμια. (χαρακτηριστική είναι η παραπλεύρως φωτογραφία).

Ευχής, έργον, συνεργεία του Δήμου να παρέμβουν σε άμεσο χρόνο και να καθαρίσουν τις σχάρες των φρεατίων γιατί αν η κακοκαιρία συνεχιστεί –αυτό υποστηρίζεται από την μετεωρολογική υπηρεσία- τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν και η μετακίνηση πεζών και οχημάτων δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.