Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο Δήμο Παλλήνης

Δεκαπενθήμερο δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ανάγγειλε ο Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης της συγκεκριμένη πάθησης εκ μέρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας W.H.O.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από το Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

Η δράση του Δήμου Παλλήνης απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50 ως και 75 ετών και θα διαρκέσει από σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου ως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της εξέτασης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλoνίκη. (Βιοϊατρική Παλλήνης: Λεωφ. Μαραθώνος 87, τηλ. 210.60.34.414)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στον αριθμό τηλεφώνου 210.69.66.100 προκειμένου να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση και ειδικότερα για τη διαδικασία προσκόμισης δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών, πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται προηγούμενη προετοιμασία εκ μέρους του συμμετέχοντος.

Η συχνότητα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.