Κάλεσμα της Ποδηλατικής παρέας Παλλήνης για την πρώτη βόλτα του φετινού φθινοπώρου. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Η Ποδηλατική παρέα Παλλήνης ξεκινά και πάλι τις Κυριακάτικες βόλτες για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου.

Η πρώτη βόλτα του φετινού φθινοπώρου θα έχει περισσότερο χαρακτήρα γιορτής.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης (οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’) στις 10:00.

Ακολουθεί η ανακοίνωση/κάλεσμα της Ποδηλατικής παρέας Παλλήνης

“Θα γνωριστούμε, θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε ιδέες για τις βόλτες του χειμώνα και στη συνέχεια θα πάρουμε τα ποδήλατα μας για μια μικρή, πρώτη βόλτα.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 10:00 στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα για ζεστό καφέ, φυσικούς χυμούς, γλυκίσματα και ποδήλατο!

Τα ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία «Απολλώνιον» , «Μάστορας» και «Μέλλιου» προσφέρουν τα γλυκίσματα, το Cafe εννέα κερνά τα ζεστά ροφήματα και το green garden μας δυναμώνει με τους φυσικούς χυμούς.

Πληροφορίες και κανόνες για την ασφάλεια μας και όχι μόνο.

1. Κάθε μέλος της παρέας μας έχει την αποκλειστική ευθύνη του εαυτού του και των ανήλικων μελών της οικογένειάς του.

2. Εξοπλιζόμαστε σωστά πριν από τη βόλτα μας. Κράνος (το οποίο φοράμεπάντα), γάντια, φωτάκια εμπρός και πίσω, εφεδρική σαμπρέλα, τρόμπα, σετ εργαλείων, νερό, μίνι σετ πρώτων βοηθειών.

3. Προτιμάμε να φοράμε ελαφριά ρούχα και να έχουμε αντιανεμικό/αδιάβροχο μαζί μας.

4. Ελέγχουμε και ρυθμίζουμε προσεκτικά το ποδήλατό μας πριν από κάθε βόλτα, ώστε να έχουν αέρα τα ελαστικά, λάδι η αλυσίδα, κατάλληλα τακάκια τα φρένα, και ‘φρέσκιες’ μπαταρίες τα φώτα μας.

5. Φροντίζουμε να είμαστε στην ώρα μας στο σημείο αναχώρησης.

6. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας ακολουθούμε πάντα το ‘Οδηγό’, μένουμε πίσω από την πρώτη γραμμή ποδηλατών και δεν τους προσπερνούμε για κανένα λόγο.

7. Προσπαθούμε να κρατάμε σταθερό ρυθμό. Τον ρυθμό τον καθορίζουμε πάντα βάσει των δυνατοτήτων του λιγότερου έμπειρου ποδηλάτη. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πιο έμπειροι και γρήγοροι ποδηλάτες καλό θα ήταν να κινούνται από τη μέση και πίσω του κύριου όγκου της παρέας. Δεν ξεχνούμε ότι κάνουμε ‘βόλτα’ και όχι ‘αγώνα’.

8. Δεν κάνουμε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στους άλλους συμμετέχοντες, δεν ανεβαίνουμε στα πεζοδρόμια και συμμορφωνόμαστε με τον Κ.Ο.Κ.

9. Κινούμαστε όλοι μαζί σαν παρέα και δεν παρεκκλίνουμε από τα όρια της βόλτας. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνοχή.

10. Βοηθούμε ενεργά και παροτρύνουμε τους υπόλοιπους φίλους, όποτε αυτό απαιτείται.

11. Όπου χρειάζεται, κλείνουμε τους κάθετους δρόμους προκειμένου να περάσει με ασφάλεια η παρέα μας. Συμπεριφερόμαστε πάντα με ευγένεια στους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων. Θυμόμαστε ότι οι δρόμοι ανήκουν σε όλους μας και η αρμονική συνύπαρξη μας εξασφαλίζεται μόνο με συνεργασία και κανόνες.

12. Κάνουμε στάσεις όλοι μαζί για ξεκούραση και ενυδάτωση, κατά την διάρκεια των οποίων, θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώσουμε κάποιο ελαφρύ σνακ (μπανάνα, παστέλι, ενεργειακές μπάρες, ξηρούς καρπούς κλπ) προκειμένου να ανακτήσουμε δυνάμεις για την συνέχεια της βόλτας. Δεν ξεχνούμε λοιπόν να έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες μαζί μας.

13. Κατά τη διάρκεια της βόλτας δεν φωνάζουμε και δεν ενοχλούμε με κουδουνάκια, σειρήνες και κόρνες, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ασφάλειας.

14. Κατά την διάρκεια της βόλτας ενδέχεται να γίνουν λήψεις φωτογραφιών-βίντεο και να μεταφορτωθούν σε κοινωνικά δίκτυα.