Καταδίκη της “Χρυσής Αυγής” από το Δημοτ. Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης

Ψήφισμα καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής εν όψει της αυριανής απόφασης του Εφετείου Αθήνας για τους 68 κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με σωρεία κατηγοριών, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος

«Αύριο, Τετάρτη 7/10/2020, ολοκληρώνεται η ιστορική δίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, την οποία, ο ελληνικός λαός καταδίκασε πολιτικά, εξοβελίζοντας τη από το Κοινοβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, θεωρεί ότι η «Χρυσή Αυγή», στο οδυνηρό και αποκρουστικό πέρασμα της από την πολιτική ζωή του τόπου μας, όχι μόνο επιχείρησε να επαναφέρει αντιλήψεις και νοοτροπίες στις οποίες ο Ελληνικός λαός αντιτάχθηκε με την θυσία χιλιάδων πατριωτών, αλλά παράλληλα έδρασε ως εγκληματική οργάνωση.

Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προσδοκούμε την καταδίκη όσων ευθύνονται για τις στυγερές δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε αθώους πολίτες.

Ενωμένοι όλοι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε κανένα ακραίο, φασιστικό και ναζιστικό έκτρωμα να τρομοκρατήσει και να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία, σπέρνοντας μίσος, βία και φανατισμό.

Είναι χρέος όλων μας να καταδικάσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό, να πολεμήσουμε τις αιτίες που τους εξέθρεψαν, να σταματήσουμε κάθε διείσδυση τους στην κοινωνία μας και να διασφαλίσουμε τη Δημοκρατία».

Σε δηλώσεις για το ψήφισμα προέβησαν και οι δύο εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η δημοτική σύμβουλος της κ. Φιλίτσα Δασκαλάκη από την παράταξη που ηγείται ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.

Ακολουθούν:

Φιλίτσα Δασκαλάκη

Εν αναμονή της ιστορικής απόφασης της Δικαιοσύνης, η υιοθέτηση του ψηφίσματος που πρότεινε ο Δήμαρχος ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να καταδικάζουμε ΠΑΝΤΑ τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον ναζισμό σε κάθε έκφανσή του και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ όσες και όσους τον εκτρέφουν. Οφείλουμε επίσης να ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΡΟΠΟ με τους εκφραστές του.

Δεν είναι όμως η σημερινή η κατάλληλη ημέρα να συνεχίσω τη σκέψη μου, συγκρίνοντας και παραπέμποντας σε άλλη, πρόσφατη ψηφοφορία για την υιοθέτηση ψηφίσματος που πρότεινε η αντιπολίτευση.
Σήμερα είναι η μέρα της δικαίωσης… #δεν_είναι_αθώοι#

Ειρήνη Κουνενάκη

ΕΜΕΙΣ, η παράταξη μας, συνεπείς στις αρχές μας, στηρίξαμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, παρόλες τις επιφυλάξεις μας για την μη εσωμάτωση των προτάσεων μας. Δεν είναι ώρα για μικροψυχίες.

Είναι η ώρα όλοι μαζί να αντισταθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας, ακόμη και μ´ αυτούς που τον αντιμετωπίζουν με ……απαξιωτική σιωπή.

Αύριο, μαζί με χιλιάδες άλλους, θα είμαστε εκεί, για να φωνάξουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ,

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.