Πλήγμα για την Ανθούσα η παραίτηση του κ. κ. Ν. Βίγλη Μιγλάκη από το τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο

Πλήγμα για την παράταξη της πλειοψηφίας στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ανθούσας Δήμου Παλλήνης και προσωπικά για τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Θανάση Ζούτσο, η παραίτηση του κ. Νίκου Βίγλη Μιγλάκη, την οποία ανακοίνωσε σήμερα με προσωπική δήλωση του. 

Ο παραιτηθείς, ήταν μέχρι και σήμερα Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου και παράλληλα με προσωπική επιλογή του Δημάρχου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Δημοτική Ενότητα Ανθούσας, με αξιόλογη συνεισφορά σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα.

Στην ανακοίνωση του -ακολουθεί- ο κ. Ν. Βίγλης Μιγλάκης, δεν προσδιορίζει με σαφήνεια τους λόγους της παραίτησης του, αφήνει όμως με έμμεσο τρόπο να διαφανούν οι αιτίες που τον ώθησαν στην απόφαση του και οι οποίες σχετίζονται με «ανεκπλήρωτα έργα» για τα οποία είχε τη διαβεβαίωση ότι θα υποστηριχθούν και θα υλοποιηθούν από τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Ν. Βίγλης Μιγλάκης, στις Δημοτικές Εκλογές του 20219 εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος με 120 σταυρούς καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του Συνδυασμού που συγκρότησε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Ζούτσος, επί συνόλου 10 υποψηφίων.

Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών κ. Κων/νος Μποζώνας (63 σταυροί) υπό την προϋπόθεση ότι θα την αποδεχθεί.

Το κείμενο της παραίτησης του κ. Ν. Βίγλη Μιγλάκη

«Ενημερώνω τους συμπολίτες μου ότι σήμερα υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του τοπικού σύμβουλου της Ανθούσας και κατ επέκταση από το συνδυασμό: ΜΊΑ ΠΌΛΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΖΟΎΤΣΟΣ.

Από την αρχή σχεδόν της θητείας μου ο δαίμων της τεχνολογίας μου έδειξε ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Ωστόσο η ανωτερότητα μου αλλά και ο ενθουσιασμός μου σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τον τόπο με έκανε να το παραβλέψω και να προσπαθήσω πάνω σε αυτό που μου ανέθεσαν χωρίς (χαρτοφυλάκιο βέβαια) και πιο συγκεκριμένα την  Πολιτική Προστασία.

Είμαι σίγουρος και πιστεύω ότι η Ανθούσα κινδυνεύει και μάλιστα ιδιαίτερα από μία εστία είτε είναι τυχαία είτε κακόβουλη πράξη.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που έχουν αλλάξει τόσο πολύ αλλά και  η αμέλεια ως ένα βαθμό των υπευθύνων (Πολιτεία, Δήμος, πολίτες) δημιουργούν σε όποιον έχει ευαισθησίες αλλά και μία παραπάνω γνώση ιδιαίτερη ανησυχία.

Πάνω σε αυτή την ανησυχία λοιπόν προσπάθησα προκειμένου να δημιουργηθεί μία υποδομή ούτως ώστε η πόλη μας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς να την αντιμετωπίσουμε. Γίνανε αρκετά πράγματα από χορηγίες δωρεές, εθελοντισμό, και συνεργασίες.

« …Μείνανε πολλά πράγματα που δεν γίνανε»

Ως ένα βαθμό τα κατάφερα, τα καταφέραμε , μείνανε όμως πολλά πράγματα που δεν γίνανε και που θα πρέπει να γίνουν. Χρειάζεται πιστή εφαρμογή των κανονισμών που σε κάθε περίπτωση η Πολιτική προστασία αποφασίζει και πιστή τήρηση  από τους εμπλεκόμενους φορείς στους κανονισμούς χωρίς να αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με την βοήθειά σας αυτά τα χρόνια, δώσατε από τον πολύτιμο χρόνο σας με την παρουσία σας τόσο στις εθελοντικές δράσεις όσο και με την συμμετοχή σας στην εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας της Ανθούσας. Δυστυχώς όμως αυτό δεν αρκεί για να ολοκληρωθούν οι προσδοκίες μου.

Φίλες και φίλοι, για μία φορά ακόμα σας ευχαριστώ, εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο για τις οικογένειες σας και για την όμορφη πόλη μας.»