Κυκλοφορούν πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ σε Γέρακα, Παλλήνη και Πικέρμι. Να θυμάστε, ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ….ουδέν “λάθος” αναγνωρίζεται!

“Πλούτος” πλαστών χαρτονομισμάτων των 5 € πρέπει να διακινείται αυτή την εποχή σε Γέρακα, Παλλήνη και Πικέρμι με συνέπεια, να αναδεικνύονται παρενέργειες διαφόρων μορφών ορισμένες, μάλιστα, κωμικογραφικού χαρακτήρα με επεισοδιακό τέλος! Κοινός παρανομαστής στις περισσότερες των περιπτώσεων, η αναγνώριση της πλαστότητας μετά την απομάκρυνση από ….το ταμείο.

Με απλά λόγια: ο καταναλωτής ή όταν παίρνει τα ρέστα διαπιστώνει δια της αφής, ότι κάτι δεν πάει καλά με το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ ή στην συναλλαγή του (συνήθως: περίπτερο, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, πρατήριο βενζίνης, κ.ά.) όταν παραδίδει το χαρτονόμισμα να του το επισημαίνει ο παραλήπτης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνήθως σκύβει … ενοχικά το κεφάλι, σκέφτεται το ενδεχόμενο να τον υποπτεύονται ως δράστη της πλαστότητας κι αυτό τον κάνει να παίρνει όψη … κρόκου αυγού, σε κάθε περίπτωση βγάζει αγανάκτηση “καρφώνοντας”‘ τον προηγούμενο …προμηθευτή του και φεύγει με προοπτική κάποια ώρα να σπεύσει προς συνάντησή του, διεκδικώντας την αποκατάσταση της …. τρωθείσας τιμής του αλλά και της τιμής του χαρτονομίσματος…

Σε κάποια από τα “άχαρα” αυτά συναπαντήματα, ο προμηθευτής του πλαστού αρνείται την … “πατρότητα” του χαρτονομίσματος και από ‘ κει και πέρα χάνεται ο έλεγχος, ακούγονται κουβέντες βαριές, … ελαφριές και ενίοτε απειλές περί καταγγελίας στην αστυνομία ή σε πιο … απειλητική μορφή, … «θα φωνάξω τα κανάλια γιατί δίνεις πλαστά ρέστα…!»

Επειδή, λοιπόν, οι καταγγελίες πληθαίνουν υιοθετείστε την προτροπή toy “N” που είναι απλή αλλά έχει υψηλή αποτελεσματικότητα:

πριν απομακρυνθείτε από το όποιο ταμείο συναλλαγής σας, ψηλαφίστε το χαρτονόμισμα στα σημεία της ανάγλυφης εκτύπωσής του – δείτε το χαρτονόμισμα της εικόνας- η οποία, ελαφρώς, προεξέχει. Αν με την αφή νιώσετε ότι υπάρχει αυτή η ανάγλυφη προεξοχή έχει καλώς.

Αν, όχι, μην πάρετε το χαρτονόμισμα, ζητείστε να σας το αντικαταστάσει.
Σε ότι δε αφορά τη λαϊκή αγορά, συστήστε στους ηλικιωμένους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας να μη δέχονται χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, μόνο κέρματα αξίας 5 ευρώ για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!

Αρκεί να σας … εκμυστηρευθούμε, για να καταλάβετε σε τι έκταση βρίσκεται το φαινόμενο της πλαστότητας, από την μεν λαϊκή αγορά του Γέρακα, την περασμένη Δευτέρα, υπήρξαν δύο καταγγελίες, από τη δε λαϊκή της Πέμπτης στην Παλλήνη, επί της Μιλτιάδου, μία αλλά επεισοδιακή, αφού μόνο μετά την άφιξη περιπολικού της αστυνομίας ηρέμησαν τα πνεύματα και αποκαταστάθηκε η …. χαμένη τιμή του χαρτονομίσματος!

Συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπού για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 65χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπό που διακινεί πλαστά χαρτονομίσματα και πολυήμερες έρευνες, εντοπίσθηκε ο 65χρονος στη περιοχή των Αμπελοκήπων και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσια (200) πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ έκαστο, δηλαδή συνολικής αξίας 100.000.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.