Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Άγιο Στέφανο. Αποκαϊδια & στάχτες “μεταφέρθηκαν” στην περιοχή μας

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στη δασική έκταση της περιοχής Λιοσάμπι κοντά στις Αφίδνες, ώρα 4 τα ξημερώματα.

Γρήγορα η φωτιά ξέφυγε και άρχισε να κατακαίει τα πάντα καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην Αττική, βοήθησαν την εξάπλωσή της. Γρήγορα επεκτάθηκε στην περιοχή προς τον Αγιο Στέφανο, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην επεκταθεί προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πληροφορίες -ανεπιβεβαίωτες- αναφέρουν ότι στον Άγιο Στέφανο έχουν καεί σπίτια.

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οικισμοί στο Κρυονέρι.

100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μετέχουν στη μάχη για την κατάσβεση.

Η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει ανοιχτή, με την Τροχαία και την Πυροσβεστική να παρακαλούν τους πολίτες για το αυτονόητο: να αφήνουν ανοιχτή τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

    • Οι πνέοντες στην περιοχή της φωτιάς άνεμοι, “μετέφεραν” στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλλήνης μικροσκοπικά σωματίδια από στάχτες και αποκαΐδια, με αποτέλεσμα πολλοί δημότες, ανήσυχοι, να απευθυνθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητώντας ενημέρωση.