Πάσχα … διαφορετικό! Αρνί στο φούρνο και τραπέζια στα μπαλκόνια

Ήταν μια Μεγάλη Εβδομάδα διαφορετική από κάθε άλλη εν μέσω της πανδημίας, το ίδιο και η Ανάσταση, αλλά και αυτή η ημέρα του Πάσχα.

Οι δρόμοι στις πόλεις της ανατολικής Αττικής άδειοι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά τα μπαλκόνια, οι αυλές και οι ταράτσες να έχουν την …τιμητική τους!

Η νύχτα της Ανάστασης βρήκε τον περισσότερο κόσμο στα μπαλκόνια του και ο εορτασμός της, ανήμερα της Λαμπρής, με την κάθε οικογένεια στο δικό της σπίτι! (έ…δεν έγινε και ακριβώς έτσι!)

Σήμερα, ο οβελίας και το κατσικάκι σιγοψήνονται από νωρίς στον φούρνο ή έφτασε στα γιορτινά τραπέζια έτοιμο από ψητοπωλεία ενώ οι ευχές για χρόνια πολλά ανταλλάσσονται μέσω διαδικτύου, με βιντεοκλήση.

Μάλιστα, κάποιοι συμπολίτες μας είχαν την έμπνευση να ψήσουν ακόμα και στα… τζάκια, ενώ μαζί με τα παραδοσιακά εδέσματα τον τόνο στο γλέντι έδωσαν τα παραδοσιακά τραγούδια.

Από νωρίς απόγευμα, στον καταυλισμό των ρομά στο Γέρακα, ….πανδαισία χαράς και γλεντιού από τον αρραβώνα δύο νέων με την μουσική σε υψηλά ντεσιμπέλ (decibel) να επικυριαρχεί σε όλα τα σημεία της πόλης και με τραγούδια έρωτα, αγάπης και πάθους!