Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Παλλήνης για λήψη απόφασης συμμετοχής του Δήμου στις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις του Δήμου Παλλήνης εν όψει των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εισάγονται την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή προς ψήφιση, συνεδριάζει το απόγευμα, ώρα 19.00 σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ο Δήμαρχος κ. Α. Ζούτσος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων της χώρας που έγινε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ καθώς και για τις προτάσεις των Δημάρχων Ανατ. Αττικής για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις των Δημάρχων Ανατ. Αττικής που συνδιαμορφώθηκαν σε ειδική πρόσφατη συνάντησή τους, αποτέλεσαν την εισήγηση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής στην συνδιάσκεψη της ΚΕΔΕ την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Το περιεχόμενό τους:

• Εισήγηση προς την Κ.Ε.Δ.Ε. να μην καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία και να μην απολυθεί κανένας από τους Σχολικούς Φύλακες.
• Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες των Δήμων Ανατολικής Αττικής πλην των κοινωνικών δομών και της πολιτικής προστασίας και εισηγούμαστε επίσης στην Κ.Ε.Δ.Ε. το κλείσιμο των Δήμων Πανελλαδικά μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
• Να προβούν όλοι οι Δήμοι σε έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια και να αποφασίσουν τη στήριξη των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων.
• Συμμετοχή μαζί με τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου.
• Παράδοση των κλειδιών των Δήμων μας στη διάθεση του Υπουργού Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση των Δημάρχων της χώρας, αποφασίστηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας κάποιες χιλιάδες υπαλλήλων των Δήμων, να μείνουν κλειστοί οι Δήμοι της χώρας από τη Δευτέρα ως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου με εξαίρεση τις κοινωνικές-προνοιακές δομές και τις υπηρεσίες καθαριότητας.