Παραχώρηση οικοπέδου 4 στρ. στα Γλυκά Νερά για Σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης. «Λυτρωτική» απόφαση για πολλούς γονείς

Απεικόνιση της έκτασης των 4 στρεμμάτων γης στην Δ.Ε Γλυκών Νερών (Μιχούλη).

Ένα αίτημα που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κορωπίου, βρήκε ανταπόκριση και έγινε αποδεκτό από τη δημοτική Αρχή της Παιανίας.

Με εισήγηση του Δημάρχου, Ισίδωρου Μάδη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι η ανέγερση του θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ειδική εκπαίδευση.

Δυστυχώς, αντίστοιχο αίτημα γονέων του Δήμου Παλλήνης προς την τοπική Δημοτική Αρχή συνεπικουρούμενο από την επικεφαλής της παράταξης «Εμείς, η Πόλη μας» Ειρήνη Κουνενάκη, όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά ούτε και απαντήθηκε. Κατά τα φαινόμενα, η ανέγερση Ειδικού Σχολείου στα Γλυκά Νερά θα καλύψει και τις ανάγκες του Δήμου Παλλήνης, δεδομένου ότι ο αριθμός των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης είναι σχετικά μεγάλος.

Η σχολική μονάδα θα ανεγερθεί σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. σε οικόπεδο τεσσάρων περίπου στρεμμάτων στην Δ.Ε Γλυκών Νερών (Μιχούλη).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με γνώμονα την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, την αποτροπή των διακρίσεων στη μόρφωση, την ενίσχυση της ειδικής αγωγής και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η παραχώρηση ήταν αυτονόητη για την διοίκηση του Δήμου Παιανίας.

Το κόστος μελέτης και κατασκευής του νέου σχολείου αναλαμβάνει η ΚΤΥΠ ενώ αυτό θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ανατολικής Αττικής.

Δήλωση του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη

Ισίδωρος Μάδης

«Ήταν αυτονόητη υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε στο αίτημα του Συλλόγου και Κηδεμόνων για την ανέγερση ενός ειδικού σχολείου στο δήμο μας το οποίο έχει υπερτοπική αξία.

Ο Δήμος Παιανίας έχει την τύχη να διαθέτει κατάλληλους χώρους και η απόφαση αυτή δεν στερεί έναν αντίστοιχο χώρο από τους μαθητές της πόλης μας. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων μου, έκανα σαφές πως η παιδεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Μάλιστα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας για το οποίο έχει εκδοθεί και οικοδομική άδεια.

Το σχέδιο «Παιδεία 2021-2023» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση και άλλων δύο σχολικών δομών, του 3ου νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών και του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας. Και για τα δύο βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της μελέτης» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το θέμα καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος κα Χρυσούλα Σταμπέλου, «παρών» ψήφισε ο κ. Αθανάσιος Χατζηδάβαρης.