Δηλώσεις του Παναγ. Μερτύρη για την Πράξη Εφαρμογής «Τριγώνου Καμπά»

Παναγιώτης Μερτύρης

Σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης σε σχέση με την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη μη λήψη απόφασης για την δικαστική διερεύνηση της ανταλλαγής εκτάσεων γης στο πλαίσιο πολεοδόμησης του «Τρίγωνου Καμπά», ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη: «Όπως όλοι θυμόμαστε, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, σε σχέση με την υπόθεση του Τριγώνου Καμπά και της REDS, o Δήμαρχος κος Αθανάσιος Ζούτσος, είχε ενημερώσει το σώμα για την υπόθεση, καταλήγοντας να προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες.

Τότε, η συζήτηση του θέματος, το οποίο –όπως παραδέχτηκε χθες ο κ. Ζούτσος- ήλθε στο Δ.Σ. λόγω των επανειλημμένων αιτημάτων του Επικεφαλής της παράταξής μας, κ. Παναγιώτη Μερτύρη, και η λήψη απόφασης για την διαβίβαση της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, είχε αναβληθεί, μετά από πρόταση της παράταξής μας, προκειμένου να λάβει γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο των εγγράφων που είχε στη διάθεση του ο Δήμαρχος.

Κατά τη χθεσινή όμως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο τα μέλη του, όσο και πληθώρα συμπολιτών μας που παρέστησαν για να ενημερωθούν, έγιναν μάρτυρες μίας ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗΣ του κου Ζούτσου: Λέξη δεν ειπώθηκε από την πλευρά του Δημάρχου για διαβίβαση του φακέλου στον Εισαγγελέα. Αντίθετα, τόσο ο ίδιος, όσο και οι πρώην Δήμαρχοι Παλλήνης κ.κ. Κωνσταντάς και Γκοτσόπουλος, αναλώθηκαν σε αλληλοκατηγορίες, προσπαθώντας προφανώς να μας πείσουν ή να αποδείξουν ότι ο ένας … έφταιξε λιγότερο από τον άλλον. 

Η παράταξη μας «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ», από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Επικεφαλής μας, κος Παναγιώτης Μερτύρης, υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας, ότι κάποια από τα μέλη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης του κ. Ζούτσου, υπήρξαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Παλλήνης και υπερψήφισαν τις επίμαχες αποφάσεις, τις οποίες τώρα ο κ. Ζούτσος κατηγορεί! 

Εν τέλει, για άλλη μία φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της παράταξής μας, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Άρη Βίτσιο και θα αποτυπωθεί και εγγράφως, υπό μορφή ψηφίσματος και έχει συνοπτικά ως εξής:

    • Να κληθεί η REDS σε Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα της απαίτησης των 4.000.000€,
    • Να μην προσφερθεί στη REDS ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης,
    • Στις περιπτώσεις που υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα, να συγκαλείται άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και με διαδικασία κατεπείγοντος, προκειμένου να ενημερώνονται και να συναποφασίζουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την πορεία της υπόθεσης. 

Για κάθε εξέλιξη σε αυτήν την τόσο σοβαρή υπόθεση, που ταλανίζει το Δήμο μας, θα τηρούμε ενήμερους τους πολίτες της πόλης μας.»