Η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δ.Σ Παλλήνης έχασε το «δρόμο» της! Γι αλλού ξεκίνησε κι αλλού κατέληξε..!

.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης (Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου) έγινε σε …συνέχεια αυτής που προηγήθηκε. (25 Νοεμβρίου 2014)  

Στην πρώτη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος εξέθεσε στο σώμα των Συμβούλων το ιστορικό της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας 6 (Τρίγωνο Καμπά στην Κάντζα Παλλήνης) και την εξέλιξη της δέσμευσης –μέσω δικαστικής απόφασης- εκ μέρους της REDS ποσού άνω των 4 εκατ. € για αντίστοιχου ποσού οφειλή του Δήμου Παλλήνης προς την θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ .

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του από το Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης να αποφασίσει αν θα διαβιβαστεί ή όχι στην Εισαγγελία Αθηνών ο φάκελος της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθεί

αν ζημιώθηκαν τα συμφέροντα του Δήμου Παλλήνης και των Δημοτών από τις ανταλλαγές γης που έγιναν
κι αν, ναι, ποιοι με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν τη ζημία.

Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω μη επάρκειας χρόνου με ρητή δέσμευση, το όλο θέμα να επανασυζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση έγινε την περασμένη Τετάρτη και το μόνο που δεν συνέβη ήταν να ληφθεί απόφαση επί της εισηγήσεως του Δημάρχου.

Όλα τα … άλλα συνέβησαν.

Λεκτικοί διαξιφισμοί, ύβρεις, υπαινιγμοί, αλληλοκατηγορίες μέχρι και αναφορές στον αλήστου μνήμης Βαγγέλη Ρωχάμη ακούστηκαν διαρκούσης της συνεδρίασης! (ήδη σε άλλο τοπικό διαδικτυακό τόπο δημοσιεύονται αποσπασματικά οι διάλογοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εντύπωσης και διασποράς “εικόνας” εντός και εκτός Δήμου Παλλήνης)

Τόσο καλά.

Σε ότι αφορά την “ταμπακιέρα”, ουδείς λόγος! Πετάχτηκε με την ίδια ευκολία που ανασύρθηκε στην επιφάνεια.

Κι έτσι έληξε η συνεδρίαση με την «αλληλοδέσμευση» να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με «επείγοντα τρόπο» όποτε αυτό «επιβάλλεται από τις τρέχουσες εξελίξεις» συν μία ακόμη συνεδρίαση στην οποία «θα κληθεί η εταιρεία REDS να εκθέσει τις απόψεις της επί του θέματος.»

Υπό την προϋπόθεση ότι ως τότε δεν θα έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση του Εφετείου με την οποία θα κριθεί η τύχη των ήδη -δεσμευμένων- χρημάτων που οφείλει ο Δήμος Παλλήνης στην REDS. 

Αν, δηλαδή, τα 4.019.000 € θα αποδοθούν στο Δήμο ή στην εταιρεία που τα διεκδικεί. Γιατί αν στο μεταξύ έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση, πλεονάζει οποιαδήποτε πρόσκληση για συζήτηση.

Ανακοίνωση της μείζονονος αντιπολίτευσης

  • Επί του θέματος εκδόθηκε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μερτύρη η οποία θα δημοσιευθεί σε αμέσως επόμενο χρόνο. 

Η ανακοίνωση θέτει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και αναδεικνύει με τρόπο σαφή το μείζον θέμα. Τη μη συζήτηση ενός ιδιαίτερα σοβαρού θέματος που ευθέως αφορά το σύνολο των Δημοτών του Δήμου και οι οποίοι, εφεξής, εύλογα θα αναρωτιούνται: ζημιώθηκαν ή όχι τα συμφέροντα τους;