Παν. Μερτύρης προς Δήμαρχο Παλλήνης: «σε ημέρες κρίσης, κανείς δεν θα έπρεπε να περισσεύει»

Παναγιώτης Μερτύρης

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Παλλήνης «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις» Παναγιώτη Μερτύρη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με διαδικασία τηλεδιάσκεψης και με θέμα, «Ενημέρωση μελών Δημοτικού Συμβουλίου, ανταλλαγή απόψεων και λήψη απόφασης για ένα σχέδιο δράσης αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού στην Πόλη μας.»

Η ανακοίνωση

«Η καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 23.4.2020 των προτάσεων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, δημιουργεί ερωτηματικά για την στάση του κ. Ζούτσου και των δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζουν, από όποια παράταξη και αν προέρχονται:

  • Πότε υλοποιήθηκαν οι προτάσεις μας που καταψηφίσατε στο σύνολό τους με αυτό το πρόσχημα;
  • Έχει μήπως συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στο Δήμο Παλλήνης; Βεβαίως και όχι!
  • Έχει παραιτηθεί κάποιος αιρετός του Δήμου Παλλήνης από την αποζημίωσή του; Βεβαίως και όχι!
  • Έχουν διατεθεί τα χρήματα των εκδηλώσεων που ματαιώνονται για τις ανάγκες της πανδημίας; Βεβαίως και όχι!
  • Έχουν ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, για να μπορέσουν να εφαρμοσθούν; Βεβαίως και όχι!
  • Είναι τα παραπάνω και όλα όσα προτείναμε ανεφάρμοστα; Βεβαίως και όχι, έχουν υπερψηφισθεί και υλοποιούνται στους περισσότερους Δήμους της χώρας, ΕΚΤΟΣ από τον Δήμο Παλλήνης!

Σε μέρες εθνικής κρίσης, κανείς δεν θα έπρεπε να «περισσεύει», αλλά όλοι θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν. Απαιτείται συστράτευση, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε τις προτάσεις μας, για να αντιμετωπίσουμε, για άλλη μία φορά, τη γνωστή αλαζονεία που διακατέχει τον κ. Ζούτσο, ο οποίος έφτασε στο σημείο ακόμη και να μας κατηγορήσει για λαϊκισμό και έλλειψη διάθεσης για βοήθεια.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, ο κ. Ζούτσος να ευχαριστήσει για τη βοήθειά τους, ακόμη και ονομαστικά, συμβούλους της αντιπολίτευσης που είτε έλαμψαν δια της απουσίας τους, είτε λησμόνησαν με ποια παράταξη εκλέχθηκαν και επιβεβαίωσαν ότι έχουν επιλέξει το ρόλο του συμβούλου που λείπει από την παράταξη του Δημάρχου.

Η παράταξή μας δεν θα πάψει να προσπαθεί για το καλό του τόπου και των πολιτών του.»

Δείτε τις δευτερολογίες του επικεφαλής της Παράταξης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη και της κ. Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Φιλίτσας Δασκαλάκη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: