Στα πλαίσια «διανομής» της εξουσίας, ο Οργαν. Λιμένος Ραφήνας στη «Ν. Δημοκρατία» με ονοματεπώνυμο: Α.Βίτσιος!

Η «διανομή» της εξουσίας στα κομματικά στελέχη των πολιτικών σχηματισμών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εξελίσσεται, εδραιωνόμενη, προφανώς στα πλαίσια των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έχουν επιβάλλει οι δανειστές της χώρας! Η νέα εξέλιξη στην πολιτική “αξιολογικής” τοποθέτησης «κουμανταδόρων» στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση, αφορά τον γειτονικό Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. και ειδικότερα την πλήρωση της θέσης του Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου.

Οι πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεση του «Νεολόγου» και προέρχονται από αξιόπιστες πηγές του αρμόδιου υπουργείου, προσωποποιούν τον κ. Αριστείδη (Άρη) Βίτσιο, πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Αττικής και δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης, ως τον πιθανότερο υποψήφιο για την κάλυψη της παραπάνω θέσης. Κατά τις ίδιες πηγές η τοποθέτηση του κ. Α. Βίτσιου είναι ζήτημα χρόνου και εφόσον αυτό συμβεί, θα αντικαταστήσει τον κ. Νίκο Δημητρόπουλο, από τα «ιστορικά» παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Ραφήνας.

Η δυνατότητα «ανεύρεσης» των μελών της νέας της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. αναλήφθηκε από το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» στα πλαίσια συμφωνίας των τριών κομμάτων να στελεχώσουν με «ανθρώπους τους» τις «μηχανές» της δημόσιας διοίκησης και με χαρακτηριστικό μεθοδολογικό γνώρισμα, την αντίληψη, «εγώ εδώ, εσύ εκεί κι ο άλλος ….παραπέρα!» Δηλαδή, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου παραμένει στο ΠΑΣΟΚ (Ιωάννης Ζαρολιάγκης, νυν και αεί Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος) η ΔΗΜ.ΑΡ αποποιήθηκε του ορισμού «δικού της» στελέχους στη Ραφήνα γιατί προτίθεται να τοποθετήσει «άνθρωπό της» στον Οργανισμό Λιμένος κοσμικού νησιού των Επτανήσων και τέλος, για να είναι πλήρης η καταγραφή, το ΠΑΣΟΚ κατέχει το εκλεκτικό προνόμιο να διατηρεί στο μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, τον δικό της «άνθρωπο», τον Γιώργο Ανωμερίτη.

Σε ότι αφορά τον καθ΄όλα συμπαθή –και λόγω εντοπιότητας– κ. Άρη Βίτσιο και υπό τη προϋπόθεση ότι η υπάρχουσα βασιμότητα ως προς την επιλογή του για τη θέση του κ. Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Ο.Λ.Ραφήνας δεν θα περιέλθει σε …. αβασιμότητα, πρέπει να γνωρίζει ότι καλείται να διαχειριστεί μάλλον την τελευταία λειτουργία του Οργανισμού ως τμήμα της δημόσιας περιουσίας. Υπενθυμίζουμε ότι με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Μεσοπρόθεσμο) καταργείται το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε σειρά Οργανισμών του, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και ουσιαστικά περιέρχεται στον ιδιωτικό τομέα.

Και μία σημειολογική επισήμανση: η διεύθυνση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Του ανθρώπου για τον οποίο ο κ. Άρης Βίτσιος ανάλωσε μέσω της Νέας Δημοκρατίας τα νιάτα του, μαχητικά επιζητώντας την πολιτική απαξίωση του….